Rengeteg hibától vált meg az Android

​A Google több mint 50 biztonsági rést foltozott be az Android operációs rendszeren. Akadnak kritikus veszélyességű sebezhetőségek is.
 

A Google menetrendszerűen adta ki az Androidhoz tartozó augusztusi hibajavításait. Az e havi frissítések különösen fontosak nemcsak azok száma, hanem az általuk megszüntetett sérülékenységek veszélyessége miatt is. A legtöbb befoltozott biztonsági rés magas veszélyességi kategóriába került, de akadnak kritikus minősítéssel ellátott hibák is.
 
A Google közleménye szerint a legveszélyesebb sérülékenységet a Framework esetében kellett megszüntetniük a fejlesztőknek. Egy olyan sebezhetőségről van szó, amely emelt jogosultsági szinten tesz lehetővé jogosulatlan távoli kódfuttatást. Mindez pedig az érintett készülékek kompromittálódásához vezethet.
 
Ahogy arról a Biztonságportál Prémiumon már beszámoltunk, az augusztusban orvosolt biztonsági hibák a jogosulatlan kódfuttatás mellett egyéb kockázatokat is hordoznak. Így például lehetőséget adhatnak jogosultsági szint emelésre, illetve adatszivárogtatásra is. A frissítések segítségével a Framework mellett többek között a kernel, az AMLogic, a MediaTek és a Qualcomm összetevők is biztonságosabbá tehetők.
 
Ha a frissítések számát nézzük, akkor ebben a hónapban is elmondható, hogy a legtöbb javítást a Qualcomm (többnyire zárt forráskódú) komponensei kapták.
 
A Google Pixel készülékekhez már elérhetők a frissítések. A többi gyártó és szolgáltató pedig ezt követően teszi majd elérhetővé a hibajavításokat a támogatással rendelkező készülékekhez.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség