Rengeteg hibától vált meg az Android

​A Google több mint 50 biztonsági rést foltozott be az Android operációs rendszeren. Akadnak kritikus veszélyességű sebezhetőségek is.
 

A Google menetrendszerűen adta ki az Androidhoz tartozó augusztusi hibajavításait. Az e havi frissítések különösen fontosak nemcsak azok száma, hanem az általuk megszüntetett sérülékenységek veszélyessége miatt is. A legtöbb befoltozott biztonsági rés magas veszélyességi kategóriába került, de akadnak kritikus minősítéssel ellátott hibák is.
 
A Google közleménye szerint a legveszélyesebb sérülékenységet a Framework esetében kellett megszüntetniük a fejlesztőknek. Egy olyan sebezhetőségről van szó, amely emelt jogosultsági szinten tesz lehetővé jogosulatlan távoli kódfuttatást. Mindez pedig az érintett készülékek kompromittálódásához vezethet.
 
Ahogy arról a Biztonságportál Prémiumon már beszámoltunk, az augusztusban orvosolt biztonsági hibák a jogosulatlan kódfuttatás mellett egyéb kockázatokat is hordoznak. Így például lehetőséget adhatnak jogosultsági szint emelésre, illetve adatszivárogtatásra is. A frissítések segítségével a Framework mellett többek között a kernel, az AMLogic, a MediaTek és a Qualcomm összetevők is biztonságosabbá tehetők.
 
Ha a frissítések számát nézzük, akkor ebben a hónapban is elmondható, hogy a legtöbb javítást a Qualcomm (többnyire zárt forráskódú) komponensei kapták.
 
A Google Pixel készülékekhez már elérhetők a frissítések. A többi gyártó és szolgáltató pedig ezt követően teszi majd elérhetővé a hibajavításokat a támogatással rendelkező készülékekhez.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség