Rengeteg hálózatbiztonsági eszköz sebezhető

​Több tízezer SonicWall hálózati eszköz kiszolgáltatott két sebezhetőség miatt.
 

A Bishop Fox vállalat biztonsági szakértői arra voltak kíváncsiak, hogy a SonicWall tűzfalak és hálózatbiztonsági készülékek üzemeltetői mennyire tartják naprakészen e készülékeket. A BinaryEdge adataira támaszkodva arra derítettek fényt, hogy a helyzet igencsak lehangoló ezen a téren. Kiderült ugyanis, hogy a felmérésbe bevont 233 ezer SonicWall készülékből több mint 178 ezer sebezhető legalább egy biztonsági rés által. A kutatók ezúttal a CVE-2022-22274 és a CVE-2023-0656 azonosítókkal ellátott hibáknak való kitettséget vizsgálták.
 
A szóban forgó biztonsági rések befoltozásához szükséges patch-eket már korábban elérhetővé tette a gyártó, így az eszközök frissítésével könnyedén kihúzható lenne a probléma méregfoga.
 
Jon Williams, a Bishop Fox mérnöke kifejtette, hogy a két vizsgált sebezhetőség elsősorban szolgáltatásmegtagadási támadásokra ad lehetőséget. A hasonló módon kihasználható biztonsági hibák akkor jelentenek kockázatot, ha egy nem megfelelően frissített SonicWall eszköz menedzsment felülete hozzáférhető az internet felől. Ekkor a sebezhetőségek miatt hatástalaníthatóvá válhat a tűzfalas védelem, vagy megbéníthatók lehetnek a VPN-szolgáltatások. Emellett a támadó Maintenance módba állíthatja a készülékeket.
 
A biztonsági cég szerint egyelőre nincs információ olyan támadásról, amely éles környezetben kihasználta volna a két sérülékenység valamelyikét, ugyanakkor az exploitok már elérhetők az interneten. Ezért különösen fontos, hogy a SonicWall üzemeltetők minél előbb frissítsék a hálózatbiztonsági megoldásokat, és a lehetőségekhez mérten tiltsák le a menedzsment felület internet felöli, publikus elérhetőségét.
 
 1. 3

  A Sambához egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 2. 4

  A Cisco több biztonsági javítást adott ki az NX-OS-hez.

 3. 4

  Az IBM AIX-hez három patch vált elérhetővé.

 4. 3

  A VMware Workstation és a Fusion egy biztonsági frissítést kapott.

 5. 4

  A Google újabb fontos hibajavításokat adott ki a Chrome webböngészőhöz.

 6. 4

  A Zyxel fontos biztonsági frissítéseket tett elérhetővé egyes hálózati és hálózatbiztonsági eszközeihez.

 7. 3

  A Rails fejlesztői három biztonsági hibáról adtak tájékoztatást.

 8. 3

  A IBM InfoSphere Information Server egy biztonsági hibajavítással bővült.

 9. 4

  A Microsoft 11 biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 10. 3

  A Node.js kapcsán tíz biztonsági hibajavítás vált letölthetővé.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség