Rengeteg biztonsági hibát javított az Apple

​Az Apple több mint ötven biztonsági rést foltozott be a macOS operációs rendszerén, a Safari webböngészőjén, valamint az iCloud for Windows alkalmazásán.
 

Az Apple ezúttal sem bánt szűkmarkúan a biztonsági frissítésekkel. A legtöbb hibát a macOS kapcsán szüntették meg a fejlesztői. Egyebek mellett olyan sebezhetőségeket is javított, amelyek jogosulatlan távoli kódfuttatásra, jogosultsági szint emelésre, védelmi mechanizmusok és technológiák (sandbox) megkerülésére, adatszivárogtatásra, valamint szolgáltatásmegtagadási támadások kezdeményezésére is módot adnak.
 
A macOS esetében a legtöbb foltot a kernel kapta. E javítások segítségével tíz biztonsági hibát lehet megszüntetni. Külön említést érdemel, hogy a Wi-Fi támogatást biztosító komponensekben is öt sérülékenységet kellett orvosolni. Ezek mellett biztonságosabbá vált többek között az AirDrop, az Audio, a Bluetooth, a Calendar, a PackageKit, a Sandbox, valamint az SQLite is.
 
A frissítések most sem kerülték el a Safari webböngészőt, amely tíz hibajavítással gyarapodott. Ezek közül az egyik jogosulatlan alkalmazásindításra ad módot, míg a többi a Webkit kapcsán merült fel, és kódfuttatásra, szolgáltatásmegtagadásra, valamint XSS-alapú támadásokra adhatnak lehetőséget.
 
A mostani biztonsági frissítések az iCloud for Windows esetében is hoztak fontos változásokat. Az alkalmazás összesen egy tucat sérülékenységtől szabadult meg a legújabb verzióinak megjelenésével. Ezekről a sebezhetőségekről is elmondható, hogy a kockázataik között szerepel a jogosulatlan távoli kódfuttatás, az XSS (Cross Site Scripting) és a szolgáltatásmegtagadás.
 
Az Apple hibajavításaival kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A PuTTY alkalmazás egy biztonsági hibától vált meg.

  2. 3

    A Samba közepes veszélyességű sérülékenységek miatt kapott frissítést.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség