Rendszereket térképez fel a Corebot trójai

A Corebot trójai egy hátsó kapu kiépítését követően rendszeradatokat szivárogtat ki, majd további kártékony programok terjesztésébe kezd.
 

A Corebot.F trójai több funkcióval is rendelkezik, amelyek egyikének sem fog örülni az a felhasználó, akinek a számítógépét megfertőzi.
 
A trójai először egy hátsó kaput épít ki, majd kapcsolódik távoli kiszolgálókhoz. Ekkor TCP és SSL protokollokat használ. A vezérlőszerveréről egyrészt további nemkívánatos fájlokat képes letölteni, másrészt a kiszolgálón keresztül adatokat szivárogtat ki.
 
A kártékony program elsősorban az alábbi adatokat kérdezi le:
- operációs rendszer alapparaméterei
- legfontosabb hardverjellemzők
- számítógép neve
- képernyőbeállítások
- területi beállítások
- felhasználónév.
 
A fenti adatok révén a vírusterjesztők pontos képet kaphatnak arról, hogy a szerzeményük éppen milyen kaliberű számítógépet fertőzött meg.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1