Ön is stresszel az adatai miatt?

A felhasználók egyre stresszesebbek a mind több adatbiztonsági incidens miatt. Egyre jobban aggónak a bizalmas adataik miatt.
 

A Kaspersky Lab legújabb tanulmánya szerint a emberek egyre nyugtalanabbak a kibervilágban tapasztalható állapotok miatt. A felhasználók 63 százalékát stresszelik az adatlopásokról szóló híradások. Már az emberek 59 százaléka számít valamilyen kiberbiztonsági problémára az elkövetkezendő 12 hónapban, ami nem is alaptalan. 54 százalékuk ugyanis az elmúlt öt évben már volt legalább egyszer kibertámadás áldozata.
 
"A kiberbűnözőkről és áldozataik tapasztalatairól beszámoló média megjelenések tudatosabbá teszik az embereket a rájuk leselkedő kockázatokról. Ahogy a fenyegetettség egyre elterjedtebbé válik a mindennapi életben, még könnyebb az embereknek belátniuk, hogy milyen hatással lehet rájuk egy lehetséges támadás. Ez úgy növeli a kortizol szintet, ahogy a veszélytől való félelem egyre nyomasztóbbá válik, ami végül stresszhez vezet" - nyilatkozta Boris Charpentier, francia pszichológus.
 
A stressz eredményeként csökken a cégekbe és a technológiába vetett bizalom. A felhasználók szerint a közösségi hálózatok és az üzenetküldő alkalmazások a legkevésbé megbízhatóak. A képmegosztó, telekocsi és zene appok megbízhatóbbnak tűnnek a megkérdezettek számára.
 
"Az embereket nyomasztja a róluk szóló online információmennyiség, és annak megfelelő védelme. Ha nem tudják magukat megvédeni, akkor az stresszhez vezet. Azt tanácsolom, hogy próbálják meg átvenni az adataik feletti irányítást, és amennyire csak lehet csökkentsék a fenyegetettséget tudatos számítógéphasználattal, erős és egyedi jelszavak megadásával, kiberbiztonsági megoldások használatával, valamint a kéretlen linkek és a nem biztonságos WiFi hálózatok elkerülésével" - tette hozzá Charpentier. 
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1