Ön is stresszel az adatai miatt?

A felhasználók egyre stresszesebbek a mind több adatbiztonsági incidens miatt. Egyre jobban aggónak a bizalmas adataik miatt.
 

A Kaspersky Lab legújabb tanulmánya szerint a emberek egyre nyugtalanabbak a kibervilágban tapasztalható állapotok miatt. A felhasználók 63 százalékát stresszelik az adatlopásokról szóló híradások. Már az emberek 59 százaléka számít valamilyen kiberbiztonsági problémára az elkövetkezendő 12 hónapban, ami nem is alaptalan. 54 százalékuk ugyanis az elmúlt öt évben már volt legalább egyszer kibertámadás áldozata.
 
"A kiberbűnözőkről és áldozataik tapasztalatairól beszámoló média megjelenések tudatosabbá teszik az embereket a rájuk leselkedő kockázatokról. Ahogy a fenyegetettség egyre elterjedtebbé válik a mindennapi életben, még könnyebb az embereknek belátniuk, hogy milyen hatással lehet rájuk egy lehetséges támadás. Ez úgy növeli a kortizol szintet, ahogy a veszélytől való félelem egyre nyomasztóbbá válik, ami végül stresszhez vezet" - nyilatkozta Boris Charpentier, francia pszichológus.
 
A stressz eredményeként csökken a cégekbe és a technológiába vetett bizalom. A felhasználók szerint a közösségi hálózatok és az üzenetküldő alkalmazások a legkevésbé megbízhatóak. A képmegosztó, telekocsi és zene appok megbízhatóbbnak tűnnek a megkérdezettek számára.
 
"Az embereket nyomasztja a róluk szóló online információmennyiség, és annak megfelelő védelme. Ha nem tudják magukat megvédeni, akkor az stresszhez vezet. Azt tanácsolom, hogy próbálják meg átvenni az adataik feletti irányítást, és amennyire csak lehet csökkentsék a fenyegetettséget tudatos számítógéphasználattal, erős és egyedi jelszavak megadásával, kiberbiztonsági megoldások használatával, valamint a kéretlen linkek és a nem biztonságos WiFi hálózatok elkerülésével" - tette hozzá Charpentier. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1