Office hibával ékeskedik a Trensil trójai

A Trensil.B trójai kártékony Word dokumentumokon keresztül juthat fel a számítógépekre, amelyekre további ártalmas programokat telepít.
 
hirdetés
A Trensil.B trójai Word dokumentumokban terjed, és megpróbálja kihasználni az Office egyik memóriakezelési sebezhetőségét (CVE-2017-11882). Ezt a sérülékenységet a Microsoft 2017 novemberében javította, és adott ki frissítést az Office 2007-2016 verzióihoz. Ez azt is jelenti, hogy a trójai méregfoga az Office frissítésével kihúzható.
 
A kártékony program a számítógépekről rendszerinformációkat (IP-címek, proxy beállítások, telepített szoftverek stb.) tölt fel. Ezt követően pedig további kártékony programokkal halmozza el a rendszert. Ezáltal képes a vírusterjesztők munkáját is elősegíteni.
 
A Trensil.B nem fut olyan rendszereken, amelyekről azt gyanítja, hogy sandboxban, virtualizálva működnek, vagy debugger alkalmazás található rajtuk.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1