Office hibával ékeskedik a Trensil trójai

A Trensil.B trójai kártékony Word dokumentumokon keresztül juthat fel a számítógépekre, amelyekre további ártalmas programokat telepít.
 

A Trensil.B trójai Word dokumentumokban terjed, és megpróbálja kihasználni az Office egyik memóriakezelési sebezhetőségét (CVE-2017-11882). Ezt a sérülékenységet a Microsoft 2017 novemberében javította, és adott ki frissítést az Office 2007-2016 verzióihoz. Ez azt is jelenti, hogy a trójai méregfoga az Office frissítésével kihúzható.
 
A kártékony program a számítógépekről rendszerinformációkat (IP-címek, proxy beállítások, telepített szoftverek stb.) tölt fel. Ezt követően pedig további kártékony programokkal halmozza el a rendszert. Ezáltal képes a vírusterjesztők munkáját is elősegíteni.
 
A Trensil.B nem fut olyan rendszereken, amelyekről azt gyanítja, hogy sandboxban, virtualizálva működnek, vagy debugger alkalmazás található rajtuk.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1