Office hibával ékeskedik a Trensil trójai

A Trensil.B trójai kártékony Word dokumentumokon keresztül juthat fel a számítógépekre, amelyekre további ártalmas programokat telepít.
 
hirdetés
A Trensil.B trójai Word dokumentumokban terjed, és megpróbálja kihasználni az Office egyik memóriakezelési sebezhetőségét (CVE-2017-11882). Ezt a sérülékenységet a Microsoft 2017 novemberében javította, és adott ki frissítést az Office 2007-2016 verzióihoz. Ez azt is jelenti, hogy a trójai méregfoga az Office frissítésével kihúzható.
 
A kártékony program a számítógépekről rendszerinformációkat (IP-címek, proxy beállítások, telepített szoftverek stb.) tölt fel. Ezt követően pedig további kártékony programokkal halmozza el a rendszert. Ezáltal képes a vírusterjesztők munkáját is elősegíteni.
 
A Trensil.B nem fut olyan rendszereken, amelyekről azt gyanítja, hogy sandboxban, virtualizálva működnek, vagy debugger alkalmazás található rajtuk.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1