Nyílt forráskódú lett a Dashlane jelszókezelője

​A Dashlane úgy határozott, hogy a széles körben elterjedt jelszókezelőjének forráskódját megnyitja a nyilvánosság számára.
 

Az utóbbi időben a különféle jelszókezelőkkel kapcsolatos problémák hatására egyre több felhasználó bizalma kezdett meginogni. Valószínűleg ezt érezhette a Dashlane menedzsmentje is, amikor úgy döntött, hogy a jelszókezelőjébe vetett bizalmat olyan módon is igyekszik fokozni, hogy elérhetővé teszi annak forráskódját. Ennek megfelelően az alkalmazás Android és iOS kompatibilis változatainak kódja immár megtekinthető a GitHubon. A vállalat hangsúlyozta, hogy mindehhez a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 licencelést választotta. Ugyanakkor a Windows és macOS kompatibilis kiadások egyelőre maradtak a zárt forráskódú megközelítés mellett.
 
A Dashlane jelenlegi tervei szerint a kódbázist negyedévente fogja frissíteni, de elképzelhető, hogy ez gyakoribbá válik majd. Minden attól függ, hogy a GitHub közössége miként fogadja a mostani bejelentést, és milyen visszhangja lesz a forráskód megnyitásának. A vállalat abban bízik, hogy a közösség erejével sikerül még biztonságosabbá tenni az alkalmazásokat.
 
A Dashlane eddig is, és ezután is lehetőséget biztosít az etikus hackerek, valamint a hibavadászok számára, hogy jutalom ellenében jelentsenek sebezhetőségeket. A vállalat megoldásai a HackerOne platformján keresztül tehetők próbára. A legsúlyosabb biztonsági hibák feltárásáért és szabályszerű jelzéséért akár ötezer dolláros jutalomban lehet részesülni.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség