Nyílt forráskódú lett a Dashlane jelszókezelője

​A Dashlane úgy határozott, hogy a széles körben elterjedt jelszókezelőjének forráskódját megnyitja a nyilvánosság számára.
 

Az utóbbi időben a különféle jelszókezelőkkel kapcsolatos problémák hatására egyre több felhasználó bizalma kezdett meginogni. Valószínűleg ezt érezhette a Dashlane menedzsmentje is, amikor úgy döntött, hogy a jelszókezelőjébe vetett bizalmat olyan módon is igyekszik fokozni, hogy elérhetővé teszi annak forráskódját. Ennek megfelelően az alkalmazás Android és iOS kompatibilis változatainak kódja immár megtekinthető a GitHubon. A vállalat hangsúlyozta, hogy mindehhez a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 licencelést választotta. Ugyanakkor a Windows és macOS kompatibilis kiadások egyelőre maradtak a zárt forráskódú megközelítés mellett.
 
A Dashlane jelenlegi tervei szerint a kódbázist negyedévente fogja frissíteni, de elképzelhető, hogy ez gyakoribbá válik majd. Minden attól függ, hogy a GitHub közössége miként fogadja a mostani bejelentést, és milyen visszhangja lesz a forráskód megnyitásának. A vállalat abban bízik, hogy a közösség erejével sikerül még biztonságosabbá tenni az alkalmazásokat.
 
A Dashlane eddig is, és ezután is lehetőséget biztosít az etikus hackerek, valamint a hibavadászok számára, hogy jutalom ellenében jelentsenek sebezhetőségeket. A vállalat megoldásai a HackerOne platformján keresztül tehetők próbára. A legsúlyosabb biztonsági hibák feltárásáért és szabályszerű jelzéséért akár ötezer dolláros jutalomban lehet részesülni.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség