Nemcsak a Windows 7-et nyugdíjazza a Microsoft

​A Microsoft felhívta a figyelmet arra, hogy a Windows 7 támogatásának januári megszűnésétől kezdődően a Microsoft Security Essentials (MSE) biztonsági szoftver sem fog többé frissülni.
 

2020. január 14. emlékezetes dátum lesz az informatikában, hiszen ekkor fog megszűnni a Windows 7 operációs rendszer támogatása. Ettől kezdve ez a sokat látott, és még mindig széles körben használt rendszer nem fog több biztonsági frissítést kapni, ami nyilvánvalóan kockázatokat vet fel. Ezért sok helyen jelenleg is gőzerővel folyik az átállás a Windows 10-re.
 
A Microsoft azonban arra világított rá, hogy január 14-ének nemcsak egy "áldozata" lesz, mivel attól kezdve a Microsoft Security Essentials (MSE) biztonsági szoftver sem fog már frissülni. A vállalat ezt azzal indokolta, hogy az MSE újabb kiadásai kifejezetten a Windows 7-hez készültek, így ez az operációs rendszerrel együtt fog visszavonulni, ami a biztonsági kockázatokat csak tovább fokozza. Az újabb operációs rendszereken futó Windows Defender természetesen tovább fog működni.
 
Vállalati kibúvó
 
A Windows 7 támogatásának megszűnése, azért nem teljes körűen fog megtörténni, legalábbis egyelőre. A Microsoft ugyanis már korábban jelezte, hogy az úgynevezett ESU (Extended Security Updates) programjának keretében a vállalatok kiterjeszthetik a Windows 7 támogatási ciklusát, ezáltal ők továbbra is kapnak majd a frissítéseket. Ez azonban már nem lesz ingyenes.
 
Mostanra pedig az is kiderült, hogy ESU-előfizetéssel a Security Essentials-be nem lehet majd életet lehelni, azaz arra a támogatáskiterjesztés nem vonatkozik. Ehelyett a Microsoft a System Center Endpoint Protection (SCEP) használatát javasolja, amely 2023. január 1-ig biztosan hadra fogható marad. (Az MSE-től eltérően az SCEP nem ingyenes megoldás.)
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Kylin sebezhetősége SQL injection típusú támadásokhoz vezethet.

  2. 4

    A Cactiban legutóbb feltárt sebezhetőség jelentős veszélyt jelent az érintett rendszerekre.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
70 milliós váltságdíjat fizetett a holland egyetem

Interneten, élőben közvetített sajtótájékoztatón ismertette a Maastricht Egyetem a tavaly karácsonykor őket ért informatikai támadás következményeit.

A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

hirdetés
Közösség
1