Nem lankadnak az e-mailes csalások

Továbbra is az e-mailek jelentik az egyik legnagyobb és leggyakoribb támadási felületet az adathalászok számára.
 

A Sophos adatai azt mutatják, hogy 2020. szeptemberében a kiszűrt, ártalmas célú spamek 97 százaléka adathalász célú levél volt. Ezekkel hozzáférési adatokra és egyéb információkra vadásztak a csalók. Az üzenetek maradék 3 százaléka vegyes tartalommal bírt: káros weboldalakra mutató hivatkozásokat vagy kártékony mellékleteket tartalmaztak változatos célokkal.
 
Az adathalászat továbbra is hatékony taktika a támadók számára. Ennek oka részben az, hogy a csalók folyamatosan finomítják eszközeiket, és egyre szofisztikáltabbá teszik a kampányaikat. Ezzel párhuzamosan az úgynevezett Business Email Compromise (BEC) károkozások is egyre megtévesztőbbé válnak. Ma már nem korlátozódnak látszólag ügyvezetőtől érkező, rosszul megírt és formázott üzenetekre. A csalók a támadás indítása előtt jól előkészítik a terepet. Megismerkednek a vállalkozással és a célba vett vezetőkkel, átveszik a nyelvi stílusukat és hangnemüket. Az ilyen jellegű e-mailekből hiányoznak a káros linkek vagy csatolmányok, ezért a tradicionális biztonsági eszközökkel nehéz felismerni őket.
 
Tippek a kockázatok csökkentéséhez
 
 • Telepítsen többrétegű védelmet biztosító biztonsági megoldást!
 • Szigorú intézkedéseket alkalmazzon az e-mailek hitelesítéséhez! (Meg kell tudni erősítenie azt, hogy egy e-mail valóban attól a személytől és forrástól származik, mint amit állít.)
 • Tartson rendszeresen biztonságtudatossági képzéseket!
Vélemények
 
 1. 4

  A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

 2. 4

  A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

 3. 1

  A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség