Nem fogja tálcán kínálni e funkciót a Firefox

​A Mozilla jelezte, hogy a novemberben elérhetővé váló Firefox verzió új védelmi lehetőségekkel fog gyarapodni.
 
hirdetés
A Firefox fejlesztői szerint az utóbbi időben elkezdtek burjánzani azok az alkalmazások, amelyek a Firefox kisegítő lehetőségekben rejlő – amúgy teljesen ártalmatlan – megoldásokat igyekeznek a csalók, illetve az adattolvajok szolgálatába állítani. Ezért szükség van arra, hogy ezen a területen is megerősödjön a böngésző védelme, és nagyobb legyen az átláthatóság.
 
„Már egy hosszú listát töltenek meg azok a Windows-os alkalmazások, amelyek a kisegítő lehetőségekkel élnek vissza, és megpróbálják kipuhatolni a felhasználói aktivitásokat. Ezt szeretnénk megakadályozni a jövőben, és jobban kommunikálni azt, amikor a kisegítő lehetőségekhez tartozó funkciók aktivak a böngészőben” – nyilatkozta Jim Mathies, a Mozilla szakértője.
 
A Firefox 57 e tekintetben az adatvédelmi beállítások kapcsán fog bővülni, illetve az about:support oldalon elérhető információk köre kiteljesedik. Itt lehet majd megtekinteni azt, hogy éppen mely alkalmazás használja a kisegítő lehetőségeket. A külső szoftverek pedig körülményesebben tudnak majd hozzáférni e funkciókhoz.
 
A Firefox 57-es verziója a jelenlegi tervek szerint november közepén válik majd letölthetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

  2. 3

    A SharePoint fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 4

    Az Adobe több tucat biztonsági frissítést adott ki az Acrobat, illetve a Reader alkalmazásaihoz.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1