Nem fogja tálcán kínálni e funkciót a Firefox

​A Mozilla jelezte, hogy a novemberben elérhetővé váló Firefox verzió új védelmi lehetőségekkel fog gyarapodni.
 
hirdetés
A Firefox fejlesztői szerint az utóbbi időben elkezdtek burjánzani azok az alkalmazások, amelyek a Firefox kisegítő lehetőségekben rejlő – amúgy teljesen ártalmatlan – megoldásokat igyekeznek a csalók, illetve az adattolvajok szolgálatába állítani. Ezért szükség van arra, hogy ezen a területen is megerősödjön a böngésző védelme, és nagyobb legyen az átláthatóság.
 
„Már egy hosszú listát töltenek meg azok a Windows-os alkalmazások, amelyek a kisegítő lehetőségekkel élnek vissza, és megpróbálják kipuhatolni a felhasználói aktivitásokat. Ezt szeretnénk megakadályozni a jövőben, és jobban kommunikálni azt, amikor a kisegítő lehetőségekhez tartozó funkciók aktivak a böngészőben” – nyilatkozta Jim Mathies, a Mozilla szakértője.
 
A Firefox 57 e tekintetben az adatvédelmi beállítások kapcsán fog bővülni, illetve az about:support oldalon elérhető információk köre kiteljesedik. Itt lehet majd megtekinteni azt, hogy éppen mely alkalmazás használja a kisegítő lehetőségeket. A külső szoftverek pedig körülményesebben tudnak majd hozzáférni e funkciókhoz.
 
A Firefox 57-es verziója a jelenlegi tervek szerint november közepén válik majd letölthetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    Az F5 BIG-IP egy kriptográfiai sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    A VMware Horizon View Client három sérülékenységet tartalmaz.

  3. 3

    A VMware a Workstation és a Fusion esetében több biztonsági hibáról számolt be.

 
Partnerhírek
​Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

​Miért nem elég a titkosítás?

Az adathordozók leselejtezésekor még a titkosított merevlemezeket is fertőtlenítsük felülírással, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetlenek kezébe kerüljenek.

hirdetés
Közösség
1