Nem fogja tálcán kínálni e funkciót a Firefox

​A Mozilla jelezte, hogy a novemberben elérhetővé váló Firefox verzió új védelmi lehetőségekkel fog gyarapodni.
 
hirdetés
A Firefox fejlesztői szerint az utóbbi időben elkezdtek burjánzani azok az alkalmazások, amelyek a Firefox kisegítő lehetőségekben rejlő – amúgy teljesen ártalmatlan – megoldásokat igyekeznek a csalók, illetve az adattolvajok szolgálatába állítani. Ezért szükség van arra, hogy ezen a területen is megerősödjön a böngésző védelme, és nagyobb legyen az átláthatóság.
 
„Már egy hosszú listát töltenek meg azok a Windows-os alkalmazások, amelyek a kisegítő lehetőségekkel élnek vissza, és megpróbálják kipuhatolni a felhasználói aktivitásokat. Ezt szeretnénk megakadályozni a jövőben, és jobban kommunikálni azt, amikor a kisegítő lehetőségekhez tartozó funkciók aktivak a böngészőben” – nyilatkozta Jim Mathies, a Mozilla szakértője.
 
A Firefox 57 e tekintetben az adatvédelmi beállítások kapcsán fog bővülni, illetve az about:support oldalon elérhető információk köre kiteljesedik. Itt lehet majd megtekinteni azt, hogy éppen mely alkalmazás használja a kisegítő lehetőségeket. A külső szoftverek pedig körülményesebben tudnak majd hozzáférni e funkciókhoz.
 
A Firefox 57-es verziója a jelenlegi tervek szerint november közepén válik majd letölthetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache HTTPD egy adatlopásra lehetőséget adó sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 4

    Az Apache Tomcat két hibajavítással gyarapodott.

  3. 4

    A Samba három sebezhetőség miatt kapott újabb frissítést.

 
Partnerhírek
​Hogyan lehetsz tudtodon kívül kriptobányász?

A kiberbűnözők évek óta kihasználják a kriptovaluta bányászatban rejlő lehetőségeket, hogy profitra tegyenek szert.

Hallhatatlan hangban érkezhet utasítás az asszisztensekhez

Egy kínai egyetemi kutatócsapat szerint az okostelefonokba beépített digitális asszisztenseket a hallható tartomány feletti frekvenciájú hangutasítással is lehet irányítani.

hirdetés
Közösség
1