Nem fogja tálcán kínálni e funkciót a Firefox

​A Mozilla jelezte, hogy a novemberben elérhetővé váló Firefox verzió új védelmi lehetőségekkel fog gyarapodni.
 
hirdetés
A Firefox fejlesztői szerint az utóbbi időben elkezdtek burjánzani azok az alkalmazások, amelyek a Firefox kisegítő lehetőségekben rejlő – amúgy teljesen ártalmatlan – megoldásokat igyekeznek a csalók, illetve az adattolvajok szolgálatába állítani. Ezért szükség van arra, hogy ezen a területen is megerősödjön a böngésző védelme, és nagyobb legyen az átláthatóság.
 
„Már egy hosszú listát töltenek meg azok a Windows-os alkalmazások, amelyek a kisegítő lehetőségekkel élnek vissza, és megpróbálják kipuhatolni a felhasználói aktivitásokat. Ezt szeretnénk megakadályozni a jövőben, és jobban kommunikálni azt, amikor a kisegítő lehetőségekhez tartozó funkciók aktivak a böngészőben” – nyilatkozta Jim Mathies, a Mozilla szakértője.
 
A Firefox 57 e tekintetben az adatvédelmi beállítások kapcsán fog bővülni, illetve az about:support oldalon elérhető információk köre kiteljesedik. Itt lehet majd megtekinteni azt, hogy éppen mely alkalmazás használja a kisegítő lehetőségeket. A külső szoftverek pedig körülményesebben tudnak majd hozzáférni e funkciókhoz.
 
A Firefox 57-es verziója a jelenlegi tervek szerint november közepén válik majd letölthetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1