Nem fog remekelni a foci-vb a WiFi-biztonságban

A 2018-as foci VB helyszínein rengeteg ingyenes WiFi-hálózat érhető el már most is. Azonban ezek használata kockázatokat vet fel.
 
hirdetés
A Kaspersky Lab megvizsgálta a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság 11 helyszínén található nyilvános WiFi hálózatokat. Összesen 32.000 nyilvános WiFi-hálózatot térképezett fel, amelyek közel negyedének nem titkosított az adatforgalma. Ezért a szurkolóknak is oda kell figyelniük, hogy éppen milyen hálózatot használnak, és azokon keresztül milyen adatokat adnak meg.
 
A legtöbb, nem megbízható WiFi hálózat a következő városokban található: Szentpétervár (37%), Kalinyingrád (35%) és Rosztov (32%). Ezzel szemben a legtöbb védett WiFi-t kisvárosokban találták a szakemberek. Az itt működő hálózatok majdnem kétharmada használja a WPA/WPA2 (Wi-Fi Protected Access) protokollt az adatforgalom titkosításához.
 
"Annak ellenére, hogy a VB helyszínein a WiFi hálózatok többsége a WPA/WPA2 protokollt használja, igazán nem tekinthetők biztonságosnak, hiszen a jelszavak mindenki számára elérhetők. Kutatásaink azt erősítik, hogy a kiberbiztonságnak átfogónak kell lennie, és a teljes infrastruktúrát le kell fednie. A FIFA megerősítette, hogy az idei VB biztonságos, de a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a különböző helyszíneken lévő, nyilvános WiFi hálózatokra ez nem vonatkozik" - mondta Denis Legezo, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.
 
A felhasználóknak csak olyan vezeték nélküli hálózatot célszerű igénybe venniük, amely jelszóval védett, és még ebben az esetben is érdemes VPN-szolgáltatásokat igénybe venni az érzékeny adatok megóvása érdekében.
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Web Gateway egy fontos hibajavítást kapott.

  2. 4

    Az RSA Authentication Managert két Cross-Site Scripting típusú sebezhetőség veszélyezteti.

  3. 4

    A Google Chrome egy veszélyes biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Új sérülékenység a Flashben

Nulladik napi sérülékenységet fedezett fel, és tapasztott be az Adobe.

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk?

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez.

hirdetés
Közösség
1