Nehéz detektálni az adatlopó Pushbank trójait

A Pushbank trójai online banki szolgáltatásokhoz, illetve webáruházokhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat gyűjt, sok egyéb értékes információ mellett.
 
hirdetés
A Pushbank trójai kémkedésre és adatlopásra alkalmas. Az egyik legfontosabb összetevőjét egy PowerShell script képezi, amelyet a víruskeresők nagy valószínűséggel nem képesek detektálni. A károkozó kiszűrésére leginkább akkor nyílik lehetőség, amikor ez a script letölti a számítógépre a kártékony tevékenységeinek elvégzéséhez szükséges összetevőket.
 
A trójai először ellenőrzi, hogy nem virtualizált rendszeren fut-e. Ha nem, akkor elkezdi naplózni a billentyűleütéseket, illetve rendszeresen képernyőképeket ment le. Eközben pedig a Google Chrome, valamint a Firefox webböngészőkből kiexportálja a felhasználó által korábban elmentett adatokat.
 
A Pushbank különösen akkor van résen, amikor a felhasználó online banki felületet böngészik, vagy valamilyen elektronikus kereskedelemmel foglalkozó weboldalt látogat meg. Emellett azt is figyeli, hogy a számítógép tulajdonosa mikor ír be (amerikai) jogosítvány vagy társadalombiztosítási számot.
 
A trójai végül minden megkaparintott adatot feltölt a vezérlőszerverére.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1