Nehéz detektálni az adatlopó Pushbank trójait

A Pushbank trójai online banki szolgáltatásokhoz, illetve webáruházokhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat gyűjt, sok egyéb értékes információ mellett.
 
hirdetés
A Pushbank trójai kémkedésre és adatlopásra alkalmas. Az egyik legfontosabb összetevőjét egy PowerShell script képezi, amelyet a víruskeresők nagy valószínűséggel nem képesek detektálni. A károkozó kiszűrésére leginkább akkor nyílik lehetőség, amikor ez a script letölti a számítógépre a kártékony tevékenységeinek elvégzéséhez szükséges összetevőket.
 
A trójai először ellenőrzi, hogy nem virtualizált rendszeren fut-e. Ha nem, akkor elkezdi naplózni a billentyűleütéseket, illetve rendszeresen képernyőképeket ment le. Eközben pedig a Google Chrome, valamint a Firefox webböngészőkből kiexportálja a felhasználó által korábban elmentett adatokat.
 
A Pushbank különösen akkor van résen, amikor a felhasználó online banki felületet böngészik, vagy valamilyen elektronikus kereskedelemmel foglalkozó weboldalt látogat meg. Emellett azt is figyeli, hogy a számítógép tulajdonosa mikor ír be (amerikai) jogosítvány vagy társadalombiztosítási számot.
 
A trójai végül minden megkaparintott adatot feltölt a vezérlőszerverére.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1