Nagyon figyel a felhasználóra a Crobaruko trójai

A Crobaruko trójai adatlopásból veszi ki a részét. Folyamatosan szemléli a felhasználó tevékenységét.
 

A Crobaruko trójai kémkedési célokat szolgál. Az adatlopáshoz többféle módszert is bevet. Első körben elkezdi figyelni a billentyűleütéseket, majd képernyőképeket ment le. Végül, de nem utolsó sorban a vágólap tartalmának változásaira is figyel, és minden vágólapra helyezett adatot lement. 

A trójai felismerését megnehezítheti, hogy az a Google Chrome webböngésző frissítésének álcázza magát. Azonban nem a böngésző által használt könyvtárakba másolja be a saját fájljait, hanem a Windows átmeneti fájlok tárolására szolgáló (Temp) mappájába. 

Érdemes szem előtt tartani, hogy a Google Chrome automatikusan frissül, így a naprakészen tartásához nincs szükség külön frissítőprogram használatára. 

Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A WinSCP-hez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1