Nagyon figyel a felhasználóra a Crobaruko trójai

A Crobaruko trójai adatlopásból veszi ki a részét. Folyamatosan szemléli a felhasználó tevékenységét.
 

A Crobaruko trójai kémkedési célokat szolgál. Az adatlopáshoz többféle módszert is bevet. Első körben elkezdi figyelni a billentyűleütéseket, majd képernyőképeket ment le. Végül, de nem utolsó sorban a vágólap tartalmának változásaira is figyel, és minden vágólapra helyezett adatot lement. 

A trójai felismerését megnehezítheti, hogy az a Google Chrome webböngésző frissítésének álcázza magát. Azonban nem a böngésző által használt könyvtárakba másolja be a saját fájljait, hanem a Windows átmeneti fájlok tárolására szolgáló (Temp) mappájába. 

Érdemes szem előtt tartani, hogy a Google Chrome automatikusan frissül, így a naprakészen tartásához nincs szükség külön frissítőprogram használatára. 

Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1