Nagyon félti a Windows-t Ryuk zsaroló program

A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.
 
hirdetés

A Ryuk zsaroló program által alkalmazott módszer korántsem ismeretlen, hiszen fájlok titkosítására épül. Amint felkerül egy számítógépre, rögtön nekilát a különböző állományok kódolásához. Ennek során az általa tönkretett fájlok nevét .RYK kiterjesztéssel egészíti ki.
 
A kártékony program nem rendelkezik egy olyan kiterjesztéslistával, ami alapján kiválogatná, hogy mely állományokat kell titkosítania. Ehelyett egyes könyvtárakat hagy érintetlenül, illetve nem teszi tönkre a .exe, a .dll és a .hrmlog kiterjesztéssel rendelkező fájlokat. Kivételt azon állományokkal tesz, amelyek elérési útvonalában szerepelnek a következők:
Windows
Mozilla
Chrome
$Recycle.Bin
AhnLab
 
Mindez azt jelenti, hogy próbálja a Windows-t és a webböngészőket életben tartani annak érdekében, hogy a felhasználó ki tudja fizetni a váltságdíjat. Azonban ezt ez esetben sem célszerű megtenni, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy a fizetést követően valóban helyreállíthatóvá válnak a tönkretett állományok.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1