Nagyon félti a Windows-t Ryuk zsaroló program

A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.
 

A Ryuk zsaroló program által alkalmazott módszer korántsem ismeretlen, hiszen fájlok titkosítására épül. Amint felkerül egy számítógépre, rögtön nekilát a különböző állományok kódolásához. Ennek során az általa tönkretett fájlok nevét .RYK kiterjesztéssel egészíti ki.
 
A kártékony program nem rendelkezik egy olyan kiterjesztéslistával, ami alapján kiválogatná, hogy mely állományokat kell titkosítania. Ehelyett egyes könyvtárakat hagy érintetlenül, illetve nem teszi tönkre a .exe, a .dll és a .hrmlog kiterjesztéssel rendelkező fájlokat. Kivételt azon állományokkal tesz, amelyek elérési útvonalában szerepelnek a következők:
Windows
Mozilla
Chrome
$Recycle.Bin
AhnLab
 
Mindez azt jelenti, hogy próbálja a Windows-t és a webböngészőket életben tartani annak érdekében, hogy a felhasználó ki tudja fizetni a váltságdíjat. Azonban ezt ez esetben sem célszerű megtenni, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy a fizetést követően valóban helyreállíthatóvá válnak a tönkretett állományok.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1