Nagyon félti a Windows-t Ryuk zsaroló program

A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.
 

A Ryuk zsaroló program által alkalmazott módszer korántsem ismeretlen, hiszen fájlok titkosítására épül. Amint felkerül egy számítógépre, rögtön nekilát a különböző állományok kódolásához. Ennek során az általa tönkretett fájlok nevét .RYK kiterjesztéssel egészíti ki.
 
A kártékony program nem rendelkezik egy olyan kiterjesztéslistával, ami alapján kiválogatná, hogy mely állományokat kell titkosítania. Ehelyett egyes könyvtárakat hagy érintetlenül, illetve nem teszi tönkre a .exe, a .dll és a .hrmlog kiterjesztéssel rendelkező fájlokat. Kivételt azon állományokkal tesz, amelyek elérési útvonalában szerepelnek a következők:
Windows
Mozilla
Chrome
$Recycle.Bin
AhnLab
 
Mindez azt jelenti, hogy próbálja a Windows-t és a webböngészőket életben tartani annak érdekében, hogy a felhasználó ki tudja fizetni a váltságdíjat. Azonban ezt ez esetben sem célszerű megtenni, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy a fizetést követően valóban helyreállíthatóvá válnak a tönkretett állományok.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Zyxel további eszközök esetében mutatott ki egy biztonsági rést.

  2. 3

    A WireShark esetében négy biztonság rés befoltozása vált szükségessé.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Hogyan adhatunk túl régi készülékeinken biztonságosan?

Évente több mint 4000 Eiffel-toronynyi elektronikai hulladék keletkezik világszerte, ezért egyáltalán nem mindegy, mit teszünk akkor, ha egy új laptophoz, okostelefonhoz vagy táblagéphez jutunk.

70 milliós váltságdíjat fizetett a holland egyetem

Interneten, élőben közvetített sajtótájékoztatón ismertette a Maastricht Egyetem a tavaly karácsonykor őket ért informatikai támadás következményeit.

hirdetés
Közösség
1