Microsoft: új célpontokra tüzelhetnek a hibavadászok

​A Microsoft kibővítette a hibavadász kezdeményezését. Mostantól a Power Platform és a Dynamics 365 esetében is jár jutalom a sebezhetőségek felfedezőinek.
 

A Microsoft - hasonlóan más IT-vállalatokhoz - rendszeresen bővíti ki azon hibavadász programját, amelynek keretében jutalmazza a biztonsági rések felfedezőit és bejelentőit. A vállalat pontosan meghatározza, hogy mely szoftverei, szolgáltatásai esetében ad díjazást a biztonsági kutatóknak azért a munkáért, amit egy-egy biztonsági rés feltárása érdekében elvégeznek. A támadható célpontok listája a múlt héten bővült, hiszen felkerült rá a Power Platform és a Dynamics 365.
 
Mind a Dynamics 365, mind a Power Platform kapcsán felfedezett sérülékenységekért maximum 20 ezer dollár jutalom jár. Ezt az összeget az kaphatja meg, aki kritikus veszélyességűnek minősített sebezhetőségről rántja le a leplet. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a feltárt hibának jogosulatlan távoli kódfuttatásra is lehetőséget kell adnia. Amennyiben a biztonsági rés jogosultsági szint emelést vagy adatszivárgást tesz lehetővé, akkor azért 8 ezer dolláros jutalom jár.
 
A díjat azok kapják, akik a Microsoft szigorú szabályzatának megfelelően végzik a tevékenységüket, és olyan jelentést állítanak össze, aminek révén a Microsoft mérnökei reprodukálni tudják a nemkívánatos jelenségeket, és ki tudják javítani a hibákat.
 
A Dynamics 365 esetében on-premise és felhő alapú megoldások is bekerültek a hibavadász programba, míg a Power Platform kapcsán a Microsoft az alábbiakhoz várja a hibabejelentéseket:
 • Power Apps
 • Power Automate
 • Power Virtual Agent
 • Power Portals
 
Vélemények
 
 1. 3

  A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

 2. 3

  Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

 3. 3

  ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség