Megjelentek a Microsoft októberi frissítései

Letölthetővé váltak a Microsoft októberi hibajavításai, amelyek a Windows mellet a cég webböngészőiben, az Office-ban és a Skype-ban is segítenek megszüntetni sérülékenységeket.
 
hirdetés
Az októberi hibajavító kedd alapvetően azokat az alkalmazásokat érinti, amelyek leggyakoribb szereplői a havi rendszerességgel kiadott frissítéseknek. Így például az érintett megoldások listáján feltűnik a Windows, az Office, az Internet Explorer és az Edge is. Ebben a hónapban ezek mellett foltokat kapott a Lync, valamint a Skype for Business is. Ez utóbbi két alkalmazás frissítésére nyilván a vállalati és intézményi felhasználók körében kell odafigyelni. A Microsoft összességében 62 biztonsági rést foltozott be, amelyek közül az egyik nulladik napi (Word) sebezhetőség.

Az októberi hibajavítások között is találunk olyanokat, amelyek kritikus veszélyességű sebezhetőségeket szüntetnek meg. E hibák legrosszabb esetben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételéhez is hozzásegíthetik a támadókat. Mindezek mellett a kockázatok listáján szerepel az adatszivárgás, az adatmanipuláció, a szolgáltatásmegtagadás és a jogosultsági szint emelés. 

A Windows és a webböngészők esetében fontos hangsúlyozni, hogy minden jelenleg támogatással rendelkező verzióhoz érkeztek frissítések.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee ePO két sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    Az OpenSSL kapcsán két sérülékenységről hullt le a lepel.

  3. 3

    Az IBM Security Guardium biztonsági hibája a titkosítási szintek manipulálását teszi lehetővé.

 
Partnerhírek
Egy repülőgépet is fel lehet törni?

Nem laboratóriumi körülmények között, távolról be lehet törni egy repülőgép hálózatába.

​A Google mindig tudja, hol vagy?

Akkor is gyűjti az androidos készülékek tulajdonosainak lokációs adatait a Google, amikor kikapcsolták a helyfüggő szolgáltatásokat – ezt az adatvédelmi szabályzatban nem jelezték.

hirdetés
Közösség
1