Megjelentek a Microsoft októberi frissítései

Letölthetővé váltak a Microsoft októberi hibajavításai, amelyek a Windows mellet a cég webböngészőiben, az Office-ban és a Skype-ban is segítenek megszüntetni sérülékenységeket.
 

Az októberi hibajavító kedd alapvetően azokat az alkalmazásokat érinti, amelyek leggyakoribb szereplői a havi rendszerességgel kiadott frissítéseknek. Így például az érintett megoldások listáján feltűnik a Windows, az Office, az Internet Explorer és az Edge is. Ebben a hónapban ezek mellett foltokat kapott a Lync, valamint a Skype for Business is. Ez utóbbi két alkalmazás frissítésére nyilván a vállalati és intézményi felhasználók körében kell odafigyelni. A Microsoft összességében 62 biztonsági rést foltozott be, amelyek közül az egyik nulladik napi (Word) sebezhetőség.

Az októberi hibajavítások között is találunk olyanokat, amelyek kritikus veszélyességű sebezhetőségeket szüntetnek meg. E hibák legrosszabb esetben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételéhez is hozzásegíthetik a támadókat. Mindezek mellett a kockázatok listáján szerepel az adatszivárgás, az adatmanipuláció, a szolgáltatásmegtagadás és a jogosultsági szint emelés. 

A Windows és a webböngészők esetében fontos hangsúlyozni, hogy minden jelenleg támogatással rendelkező verzióhoz érkeztek frissítések.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1