Megjelentek a Microsoft októberi frissítései

Letölthetővé váltak a Microsoft októberi hibajavításai, amelyek a Windows mellet a cég webböngészőiben, az Office-ban és a Skype-ban is segítenek megszüntetni sérülékenységeket.
 
hirdetés
Az októberi hibajavító kedd alapvetően azokat az alkalmazásokat érinti, amelyek leggyakoribb szereplői a havi rendszerességgel kiadott frissítéseknek. Így például az érintett megoldások listáján feltűnik a Windows, az Office, az Internet Explorer és az Edge is. Ebben a hónapban ezek mellett foltokat kapott a Lync, valamint a Skype for Business is. Ez utóbbi két alkalmazás frissítésére nyilván a vállalati és intézményi felhasználók körében kell odafigyelni. A Microsoft összességében 62 biztonsági rést foltozott be, amelyek közül az egyik nulladik napi (Word) sebezhetőség.

Az októberi hibajavítások között is találunk olyanokat, amelyek kritikus veszélyességű sebezhetőségeket szüntetnek meg. E hibák legrosszabb esetben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételéhez is hozzásegíthetik a támadókat. Mindezek mellett a kockázatok listáján szerepel az adatszivárgás, az adatmanipuláció, a szolgáltatásmegtagadás és a jogosultsági szint emelés. 

A Windows és a webböngészők esetében fontos hangsúlyozni, hogy minden jelenleg támogatással rendelkező verzióhoz érkeztek frissítések.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1