Megjelentek a Microsoft októberi frissítései

Letölthetővé váltak a Microsoft októberi hibajavításai, amelyek a Windows mellet a cég webböngészőiben, az Office-ban és a Skype-ban is segítenek megszüntetni sérülékenységeket.
 
hirdetés
Az októberi hibajavító kedd alapvetően azokat az alkalmazásokat érinti, amelyek leggyakoribb szereplői a havi rendszerességgel kiadott frissítéseknek. Így például az érintett megoldások listáján feltűnik a Windows, az Office, az Internet Explorer és az Edge is. Ebben a hónapban ezek mellett foltokat kapott a Lync, valamint a Skype for Business is. Ez utóbbi két alkalmazás frissítésére nyilván a vállalati és intézményi felhasználók körében kell odafigyelni. A Microsoft összességében 62 biztonsági rést foltozott be, amelyek közül az egyik nulladik napi (Word) sebezhetőség.

Az októberi hibajavítások között is találunk olyanokat, amelyek kritikus veszélyességű sebezhetőségeket szüntetnek meg. E hibák legrosszabb esetben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételéhez is hozzásegíthetik a támadókat. Mindezek mellett a kockázatok listáján szerepel az adatszivárgás, az adatmanipuláció, a szolgáltatásmegtagadás és a jogosultsági szint emelés. 

A Windows és a webböngészők esetében fontos hangsúlyozni, hogy minden jelenleg támogatással rendelkező verzióhoz érkeztek frissítések.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A támogatással rendelkező Windows operációs rendszerekben javítható a WPA/WPA2 sebezhetőség.

  2. 4

    Az ArubaOS fejlesztői elkészítették a WPA/WPA2 kapcsán felmerült sebezhetőségek javításait.

  3. 4

    A Juniper több terméke esetében is befoltozta a WPA/WPA2-vel összefüggő sérülékenységeket.

 
Partnerhírek
Európai kiberbiztonsági hónap

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) által immár 5. alkalommal szervezett októberi kampány célja a kiberfenyegetések részletes bemutatása és a biztonságtudatosság növelése.

Gyorsan változnak az adathalász weboldalak

Változtattak támadási technikájukon az adathalász hackerek: ahelyett, hogy egy adott weboldalra tereljék a felhasználókat, pár óránként változtatják a webcímeket, hogy ne lehessen letiltani őket.

hirdetés
Közösség
1