Mégis az AT&T-től szivárgott ki a 73 milliós adatbázis

​Az AT&T nem kis huzavona után elismerte, hogy valóban tőle lopták el azt az adatbázist, amely 73 millió ügyfelének adatát tartalmazza.
 

2021-ben az egyik hírhedt, internetes alvilági szereplő, Shiny Hunters egy olyan adatbázist bocsátott áruba, amely állítása szerint 73 millió AT&T ügyfél adatát tárolta. Köztük neveket, címeket, telefonszámokat, születési dátumokat és társadalombiztosítási számokat is. Akkor az AT&T határozottan cáfolta, hogy az adatbázis a rendszeréből került volna ki, és hogy bármiféle adatszivárgás történt volna a vállalatnál. Ezt követően elcsendesedtek a hullámok, egészen az elmúlt napokig, amikor vélhetőleg ugyanezen adatbázis ismét felborzolta a kedélyeket.
 
Az elmúlt hetekben az AT&T továbbra is cáfolta, hogy a szóban forgó adatbázis olyan adatokat tartalmazna, amelyek az infrastruktúrájából szivárogtak ki. Elsősorban az amerikai sajtóban megjelent információk és tényfeltáró anyagok hatására azonban ezt a véleményét mostanra módosította, és hivatalosan is elismerte, hogy valóban jelenlegi és régi ügyfeleinek adatai találhatók a neten keringő adatbázisban.
 
Az AT&T vizsgálatai kimutatták, hogy az adatbázis 2019-es és ennél korábbi adatokat tárol. Legalább 7,6 millió olyan személyt is érint, akik jelenleg is ügyfelei a vállalatnak. A problémákat tetézi, hogy a kiszivárgott adatok között az ügyfelek azon kódjai is megtalálhatók, amelyek az ügyféltámogatáshoz, az ügyintézéshez, illetve az AT&T online fiókokba történő bejelentkezésekhez szükségesek.
 
Az AT&T elkezdte az érintett személyek kiértesítését a történtekkel kapcsolatban. A szolgáltató ügyfelei már a Have I Been Pwned szolgáltatás segítségével is ellenőrizhetik, hogy az adataikat érinti-e a biztonsági incidens. 
 
 1. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 2. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 3. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 4. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 5. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 6. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 7. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 8. 4

  A PuTTY-hoz egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 9. 4

  A XenServer és a Citrix Hypervisor is biztonsági frissítéseket kapott.

 10. 3

  A GitLab újabb biztonsági javításokat adott ki.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség