Megerősítette felhőjének védelmét az Oracle

​Az Oracle bejelentette új felhőbiztonsági szolgáltatásait, az Oracle Cloud Guardot és az Oracle Maximum Security Zones-t.
 

A felhő szolgáltatások terjedése új biztonsági "holttereket" hozott létre, melyek az elmúlt két évben több mint 200 biztonsági incidenst eredményeztek, és több mint 30 milliárd adatrekord kiszivárgásáért voltak felelősek. A Gartner előrejelzése szerint "2025-re a felhőbiztonsági incidensek 99%-a az ügyfelek hibájából fog származni".  Ezért a felhasználóknak és a rendszergazdáknak jobban meg kell ismerniük, hogy miként működnek a felhőalapú védelmi szolgáltatások, hogyan konfigurálhatják és tarthatják karban megfelelően a biztonsági beállításokat.
 
Oracle Maximum Security Zones
 
Az Oracle Maximum Security Zones lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy érzékeny adataikat az Oracle felhőinfrastruktúráján belül egy előre meghatározott, szigorú biztonsági beállításokkal kialakított zónában helyezzék el. A szolgáltatás nemcsak a biztonsági szabályokat sértő eseteket jelzi, de megakadályozza a biztonsági beállítások módosítását vagy olyan funkciók telepítését, amelyek nem felelnek meg meghatározott követelményeknek.
 
Oracle Cloud Guard
 
Az Oracle felhő minden régiójában ingyenesen elérhető Oracle Cloud Guard összegyűjti az Oracle infrastruktúra szolgáltatások naplózott tevékenységeit, a fenyegetések szempontjából elemzi azokat, és automatikus korrekciós intézkedéseket hoz, ha valamilyen problémát észlel. Öntanuló gépi tanulási algoritmusokat alkalmaz, amelyek segítségével képes detektálni a megszokott felhasználói tevékenységtől eltérő eseményeket, illetve a konfiguráció szokatlan változásait. Így például olyan támadások esetén is be tud avatkozni, amikor valós, de lopott jogosultsággal próbál valaki visszaélni.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség