Megelégelte India a Windows XP-t

Az indiai bankoknak jövő márciusig az összes olyan bankautomatát frissíteniük kell, amelyek még Windows XP-vel működnek.
 

Az indiai bankok felügyeletét ellátó Reserve Bank of India (RBI) megelégelte, hogy a pénzintézetek nem veszik elég komolyan az információbiztonságot. Ezért egy részletes ütemtervet dolgozott ki az indiai bankirendszer védelmi szempontból történő korszerűsítése érdekében. Ennek első lépéseként a bankoknak augusztusig el kell végezniük az ATM-eken az alábbi módosításokat:
- BIOS jelszó beállítása
- USB-portok letiltása
- Autorun funkció kikapcsolása
- operációs rendszer és szoftverek (lehetőségekhez mérten történő) frissítése
- hozzáférések megerősítése. 

Mint látható első lépésben igencsak alapvető feladatai lesznek az indiai bankoknak, ami egyben szemlélteti azt is, hogy eddig nem igazán volt komoly szabályozás. A legfájóbb azonban nem ez lesz a pénzintézetek számára, hanem az, hogy meg kell válniuk a Windows XP-től. Az RBI erre is kiadott egy ütemtervet, aminek lényege, hogy fokozatos áttéréssel, jövő márciusi minden bankautomatának támogatott operációs rendszert kell használnia. Ez már egy sokkal nagyobb feladatnak fog bizonyulni, hiszen vélhetőleg sok kompatibilitási gonddal kell szembenézni, és jelentős beruházásokat kell majd eszközölniük a bankoknak a megfelelőség érdekében. 

A 2014-ben nyugdíjazott Windows XP nemcsak Indiában okoz fejtörést, hanem világszerte. Globális szinten is sok bankautomata működik az elavult operációs rendszerrel.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1