Megelégelte India a Windows XP-t

Az indiai bankoknak jövő márciusig az összes olyan bankautomatát frissíteniük kell, amelyek még Windows XP-vel működnek.
 

Az indiai bankok felügyeletét ellátó Reserve Bank of India (RBI) megelégelte, hogy a pénzintézetek nem veszik elég komolyan az információbiztonságot. Ezért egy részletes ütemtervet dolgozott ki az indiai bankirendszer védelmi szempontból történő korszerűsítése érdekében. Ennek első lépéseként a bankoknak augusztusig el kell végezniük az ATM-eken az alábbi módosításokat:
- BIOS jelszó beállítása
- USB-portok letiltása
- Autorun funkció kikapcsolása
- operációs rendszer és szoftverek (lehetőségekhez mérten történő) frissítése
- hozzáférések megerősítése. 

Mint látható első lépésben igencsak alapvető feladatai lesznek az indiai bankoknak, ami egyben szemlélteti azt is, hogy eddig nem igazán volt komoly szabályozás. A legfájóbb azonban nem ez lesz a pénzintézetek számára, hanem az, hogy meg kell válniuk a Windows XP-től. Az RBI erre is kiadott egy ütemtervet, aminek lényege, hogy fokozatos áttéréssel, jövő márciusi minden bankautomatának támogatott operációs rendszert kell használnia. Ez már egy sokkal nagyobb feladatnak fog bizonyulni, hiszen vélhetőleg sok kompatibilitási gonddal kell szembenézni, és jelentős beruházásokat kell majd eszközölniük a bankoknak a megfelelőség érdekében. 

A 2014-ben nyugdíjazott Windows XP nemcsak Indiában okoz fejtörést, hanem világszerte. Globális szinten is sok bankautomata működik az elavult operációs rendszerrel.
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1