Megdolgoztatja a PC-ket a Flash Player hamis frissítése

Ha nem megfelelő helyről szerzi be a Flash Player frissítéseit, akkor a netes csalók könnyedén kriptopénz bányászatba foghatják be a számítógépét.
 
hirdetés

A Flash Player havonta minimum egyszer kap biztonsági frissítéseket, amelyek gyakorta kritikus veszélyességű biztonsági hibákat orvosolnak. Így nem csoda, hogy mind az Adobe, mind a biztonsági cégek e hibajavítások minél előbbi telepítésére ösztökélnek. Csakhogy mindig hozzáteszik, hogy a frissítéseket csak az Adobe hivatalos weboldaláról célszerű letölteni, különben előfordulhat, hogy a PC-re nemkívánatos kód kerül. (Egyes böngészők automatikusan megkapják e frissítéseket.) Ez a tanács nem véletlen, amit a kiberbűnözők legújabb akciója is bizonyít.
 
Az interneten olyan Flash Player frissítésnek álcázott programok jelentek meg, amelyek telepítésekor egy kriptopénz bányászatra alkalmas szoftver kerül fel a számítógépre. Az első gyanús jel az lehet, hogy a letöltődő "frissítés" az esetek többségében java-player.exe néven jelenik meg. Amikor pedig a felhasználó elindítja ezt a fájlt, akkor a háttérben egy SystemProcess nevű folyamat jön létre, ami szépen lassan elkezdi felemészteni a processzort. Ezáltal a számítógép lelassul, és többet dolgozik a csalók számára, mint a tulajdonosának.
 
A Monerot bányászó nemkívánatos program ütemezett feladatok létrehozásával gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítása után is be tudjon töltődni a memóriába.
 
A kriptobányászatra alkalmas programot a legtöbb víruskereső már képes felismerni, ezért a naprakész vírusvédelem sokat segíthet a problémák megelőzésében. De persze a legfontosabb, hogy a Flash Player és bármilyen más szoftver frissítéseit csakis megbízható helyről, leginkább a gyártók hivatalos weboldalairól töltsük le, vagy használjuk az automatikus frissítési szolgáltatásokat.
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1