Mac-en kémkedik a Windtail trójai

A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.
 

A Windtail trójai kizárólag Mac OS X vagy macOS operációs rendszert futtató számítógépeket képes megfertőzni. Azokon számos fájlt hoz létre, majd egy további állományt is letölt egy távoli kiszolgálóról. Ezt követően csatlakozik a vezérlőszerveréhez, amelyen keresztül különféle műveletek végrehajtására utasítható.
 
A Windtail képes különféle - elsősorban rendszer - információk kiszivárogtatására. A megkaparintott adatokat Base64-kódolással tölti fel a kiszolgálójára.
 
A kártékony program rendelkezik egy önmegsemmisítő funkcióval. Amennyiben ezt távolról aktiválják a vírusterjesztők, akkor a károkozó eltávolítja saját magát a fertőzött számítógépről.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Docker Engine egy biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  2. 3

    A Wireshark újabb biztonsági hibajavításokat kapott.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

Összetett kártevők jönnek Androidra

Jelentősen fejlődött a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerének biztonsága. A G DATA szerint ezért ebben az évben összetett, jobban álcázott androidos kártevők megjelenése várható.

hirdetés
Közösség
1