Mac-en kémkedik a Windtail trójai

A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.
 
hirdetés

A Windtail trójai kizárólag Mac OS X vagy macOS operációs rendszert futtató számítógépeket képes megfertőzni. Azokon számos fájlt hoz létre, majd egy további állományt is letölt egy távoli kiszolgálóról. Ezt követően csatlakozik a vezérlőszerveréhez, amelyen keresztül különféle műveletek végrehajtására utasítható.
 
A Windtail képes különféle - elsősorban rendszer - információk kiszivárogtatására. A megkaparintott adatokat Base64-kódolással tölti fel a kiszolgálójára.
 
A kártékony program rendelkezik egy önmegsemmisítő funkcióval. Amennyiben ezt távolról aktiválják a vírusterjesztők, akkor a károkozó eltávolítja saját magát a fertőzött számítógépről.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1