Mac-en kémkedik a Windtail trójai

A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.
 

A Windtail trójai kizárólag Mac OS X vagy macOS operációs rendszert futtató számítógépeket képes megfertőzni. Azokon számos fájlt hoz létre, majd egy további állományt is letölt egy távoli kiszolgálóról. Ezt követően csatlakozik a vezérlőszerveréhez, amelyen keresztül különféle műveletek végrehajtására utasítható.
 
A Windtail képes különféle - elsősorban rendszer - információk kiszivárogtatására. A megkaparintott adatokat Base64-kódolással tölti fel a kiszolgálójára.
 
A kártékony program rendelkezik egy önmegsemmisítő funkcióval. Amennyiben ezt távolról aktiválják a vírusterjesztők, akkor a károkozó eltávolítja saját magát a fertőzött számítógépről.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1