Mac-en kémkedik a Hormesu trójai

A Hormesu trójai a Mac OS X operációs rendszerekre épülő számítógépeken kémkedik a felhasználók bizalmas adatai után.
 

A Hormesu trójai egy régóta ismert kémkedési trükköt alkalmaz annak érdekében, hogy minél több bizalmas információt tudjon összegyűjteni. Ehhez nem tesz mást, mint folyamatosan naplózza a billentyűleütéseket, amivel a célját sok esetben el is éri. A Hormesu önmagában a billentyűzetfigyeléses trükkel még korántsem emelkedne ki a többi, hasonló képességű trójai közül. Azonban az a tény, hogy mindezt Mac OS X alapú rendszerek esetében képes megvalósítani, már felhívja a figyelmet arra, hogy egy nem teljesen szokványos programról van szó.

Az Isidor Biztonsági Központ tájékoztatójából kiderült, hogy a Hormesu az adatlopás mellett arra is alkalmas, hogy a Mac számítógépeken egy hátsó kaput nyisson, és azon keresztül fogadja a támadók parancsait, akik tulajdonképpen tetszőleges - Mac OS X alatt értelmezhető - utasítást kiadhatnak a trójai számára. Ezáltal Mac alapú rendszerek felett vehetik át az irányítást, amelyekre fájlokat juttathatnak fel, vagy állományokat szivárogtathatnak ki azokról.

Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség