Lopott adatok után fut az Adidas

Az Adidas közleményt adott ki, mely szerint egy adatbiztonsági incidens következtében illetéktelenek fértek hozzá személyes adatokhoz.
 
hirdetés
Az adatbiztonságot veszélyeztető kibertámadások a nyár beköszöntével sem csillapodnak. Alig néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a Ticketmaster ügyfeleinek 5 százaléka érintett volt egy olyan kibertámadásban, aminek során érzékeny adatok szivárogtak ki. A következő incidens aztán június 26-án következett be, amely az Adidas egyik adatbázisát sújtotta.
 
A vállalat elismerte a támadást, és jelezte, hogy jogosulatlan adathozzáférés történt. Ennek során azon ügyfeleinek adatai kerültek veszélybe, akik korábban vásároltak az amerikai webáruházában.
 
A cég szóvivője szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a június 26-án bekövetkező incidens korlátozott mértékben érintette az ügyféladatokat, de így is fennáll a lehetősége, hogy a támadók kapcsolattartói információkat, felhasználóneveket és titkosított jelszavakat is megkaparintottak. Ugyanakkor az eddigi elemzések nem találtak arra utaló jelet, hogy az elkövetők bank- és hitelkártya adatokhoz, illetve egyéb pénzügyi információkhoz is hozzáfértek volna.
 
Az Adidas nem közölte, hogy az adatbiztonsági incidens hány személyt érintett. A Wall Street Journal és a Bloomberg azonban úgy értesült, hogy az adatszivárgás több millió felhasználó adatát is veszélybe sodorhatta.
 
A gyártó jelezte, hogy a támadás miatt megtette a szükséges jogi és biztonsági incidenseket, és az illetékes hatóságokkal, valamint egyes biztonsági cégekkel együtt igyekszik felderíteni az eset körülményeit.
Vélemények
 
  1. 3

    A Microsoft a Visual Studiohoz egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé.

  2. 4

    Az Apache Storm legújabb frissítése egy veszélyes sérülékenységet orvosol.

  3. 4

    Az Adobe az Acrobat és a Reader alkalmazásaihoz több tucat biztonsági hibajavítást tett elérhetővé.

 
Partnerhírek
A nyár toplistás kártevői

A Top10 listát ezúttal is a CoinMiner trójai vezeti. Ez egy olyan szkript, amely a felhasználó tudta és jóváhagyása nélkül képes a kriptovaluták bányászatára.

​Fertőzött androidos Fortnite terjed

A Fortnite fejlesztői a nyárra ígérték az androidos verziót, de a hamis változatok már elkezdtek terjedni.

hirdetés
Közösség
1