Lopott adatok után fut az Adidas

Az Adidas közleményt adott ki, mely szerint egy adatbiztonsági incidens következtében illetéktelenek fértek hozzá személyes adatokhoz.
 

Az adatbiztonságot veszélyeztető kibertámadások a nyár beköszöntével sem csillapodnak. Alig néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a Ticketmaster ügyfeleinek 5 százaléka érintett volt egy olyan kibertámadásban, aminek során érzékeny adatok szivárogtak ki. A következő incidens aztán június 26-án következett be, amely az Adidas egyik adatbázisát sújtotta.
 
A vállalat elismerte a támadást, és jelezte, hogy jogosulatlan adathozzáférés történt. Ennek során azon ügyfeleinek adatai kerültek veszélybe, akik korábban vásároltak az amerikai webáruházában.
 
A cég szóvivője szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a június 26-án bekövetkező incidens korlátozott mértékben érintette az ügyféladatokat, de így is fennáll a lehetősége, hogy a támadók kapcsolattartói információkat, felhasználóneveket és titkosított jelszavakat is megkaparintottak. Ugyanakkor az eddigi elemzések nem találtak arra utaló jelet, hogy az elkövetők bank- és hitelkártya adatokhoz, illetve egyéb pénzügyi információkhoz is hozzáfértek volna.
 
Az Adidas nem közölte, hogy az adatbiztonsági incidens hány személyt érintett. A Wall Street Journal és a Bloomberg azonban úgy értesült, hogy az adatszivárgás több millió felhasználó adatát is veszélybe sodorhatta.
 
A gyártó jelezte, hogy a támadás miatt megtette a szükséges jogi és biztonsági incidenseket, és az illetékes hatóságokkal, valamint egyes biztonsági cégekkel együtt igyekszik felderíteni az eset körülményeit.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1