Linuxos céget vásárolt fel a Sophos

​A Sophos bejelentette, hogy felvásárolta a Linux szerverekhez és konténerekhez kapcsolódó biztonsági megoldásokat fejlesztő Capsule8 vállalatot.
 

A 2016-ban alapított Capsule8 magántulajdonban volt, központja New Yorkban található. A cég kizárólag a Linux biztonsági fejlesztésére összpontosított. Mivel a felhőplatformok terjedése miatt a Linux egyre meghatározóbb szerephez jutott, ezért a vállalat védelmi megoldásai iránt is fokozódott a kereslet.
 
"Az átfogó szervervédelem alapvető része bármely digitális biztonsági stratégiának, melyre mérettől függetlenül egyre inkább koncentrálnak a szervezetek, különösen amiatt, mert a munka egyre nagyobb része megy végbe a felhőben. A Capsule8-tel a Sophos differenciált megoldásokat nyújthat a szerverkörnyezetek védelmére" - mondta Dan Schiappa, a Sophos vezető termékmenedzsere.
 
A Sophos a Capsule8 technológiáját a nemrég elindított adaptív kiberbiztonsági ökoszisztémájába integrálja. A cég a felvásárolt technológiákat az XDR (Extended Detection and Response) megoldásaiban, az Intercept X szervervédelmi termékeiben és a Managed Threat Response, illetve a Rapid Response szolgáltatásaiban is használni fogja.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség