Linuxon bányászik az Ekcorminer trójai

Az Ekcorminer trójai Linux alapú rendszereken, a háttérben lapulva bányászik kriptopénzre.
 

Az Ekcorminer trójai azon kriptobányász programok közé sorolható, amelyek a felhasználók tudta nélkül igyekeznek minél több pénzzel kitömni a terjesztőik zsebét. Mindezt olyan módon, hogy a fertőzött számítógépek erőforrásait a saját javukra fordítják, miközben jelentős mértékben lelassítják a kompromittált rendszereket.
 
Az Ekcorminer is ezt teszi a Linux operációs rendszert futtató számítógépeken. Ezekre letölti a kriptobányász összetevőjét, amelyet elindít. A folyamatát pedig elrejti a felhasználó vagy éppen a rendszergazda elől.
 
A trójai érdekessége, hogy nem tűr meg maga mellett más, ismert kriptobányász programot. Ezért az ilyen funkciójú szoftvereket egytől egyig leállítja a számítógépen, hogy ezzel is minél több erőforrást tudjon magáévá tenni.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1