Linuxon bányászik az Ekcorminer trójai

Az Ekcorminer trójai Linux alapú rendszereken, a háttérben lapulva bányászik kriptopénzre.
 

Az Ekcorminer trójai azon kriptobányász programok közé sorolható, amelyek a felhasználók tudta nélkül igyekeznek minél több pénzzel kitömni a terjesztőik zsebét. Mindezt olyan módon, hogy a fertőzött számítógépek erőforrásait a saját javukra fordítják, miközben jelentős mértékben lelassítják a kompromittált rendszereket.
 
Az Ekcorminer is ezt teszi a Linux operációs rendszert futtató számítógépeken. Ezekre letölti a kriptobányász összetevőjét, amelyet elindít. A folyamatát pedig elrejti a felhasználó vagy éppen a rendszergazda elől.
 
A trójai érdekessége, hogy nem tűr meg maga mellett más, ismert kriptobányász programot. Ezért az ilyen funkciójú szoftvereket egytől egyig leállítja a számítógépen, hogy ezzel is minél több erőforrást tudjon magáévá tenni.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1