Linuxon bányászik az Ekcorminer trójai

Az Ekcorminer trójai Linux alapú rendszereken, a háttérben lapulva bányászik kriptopénzre.
 
hirdetés

Az Ekcorminer trójai azon kriptobányász programok közé sorolható, amelyek a felhasználók tudta nélkül igyekeznek minél több pénzzel kitömni a terjesztőik zsebét. Mindezt olyan módon, hogy a fertőzött számítógépek erőforrásait a saját javukra fordítják, miközben jelentős mértékben lelassítják a kompromittált rendszereket.
 
Az Ekcorminer is ezt teszi a Linux operációs rendszert futtató számítógépeken. Ezekre letölti a kriptobányász összetevőjét, amelyet elindít. A folyamatát pedig elrejti a felhasználó vagy éppen a rendszergazda elől.
 
A trójai érdekessége, hogy nem tűr meg maga mellett más, ismert kriptobányász programot. Ezért az ilyen funkciójú szoftvereket egytől egyig leállítja a számítógépen, hogy ezzel is minél több erőforrást tudjon magáévá tenni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1