Linuxon bányászik az Ekcorminer trójai

Az Ekcorminer trójai Linux alapú rendszereken, a háttérben lapulva bányászik kriptopénzre.
 

Az Ekcorminer trójai azon kriptobányász programok közé sorolható, amelyek a felhasználók tudta nélkül igyekeznek minél több pénzzel kitömni a terjesztőik zsebét. Mindezt olyan módon, hogy a fertőzött számítógépek erőforrásait a saját javukra fordítják, miközben jelentős mértékben lelassítják a kompromittált rendszereket.
 
Az Ekcorminer is ezt teszi a Linux operációs rendszert futtató számítógépeken. Ezekre letölti a kriptobányász összetevőjét, amelyet elindít. A folyamatát pedig elrejti a felhasználó vagy éppen a rendszergazda elől.
 
A trójai érdekessége, hogy nem tűr meg maga mellett más, ismert kriptobányász programot. Ezért az ilyen funkciójú szoftvereket egytől egyig leállítja a számítógépen, hogy ezzel is minél több erőforrást tudjon magáévá tenni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1