Levelezésbiztonsági céget vásárol fel a Check Point

​A Check Point bejelentette, hogy felvásárolja a levelezésbiztonsági megoldásairól ismert Avanan vállalatot.
 

Egyes piaci előrejelzések szerint 2024-ig a levelezésbiztonsági szolgáltatások és megoldások piaca folyamatosan bővülni fog. 2024-re a piac elérheti a 6 milliárd dolláros forgalmat. Így nem csoda, hogy a biztonsági cégek is erőteljesen figyelnek erre a szegmensre. Nem kivétel ez alól a Check Point sem, amely úgy döntött, hogy az e-mail biztonsági megoldásait ezúttal nem kizárólag saját fejlesztésekkel erősíti meg, hanem egy felvásárlással is.
 
A Check Point menedzsmentje a szintén izraeli Avanan vállalat felvásárlása mellett döntött. A pénzügyi részleteket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de egyes sajtóinformációk szerint 250 millió dollár fejében valósulhat meg az akvizíció.
 
A 2016-ban alapított Avanan elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy többrétegű, egyszerűen kezelhető, API-alapú levelezésbiztonsági megoldásokat fejlesztett ki, amelyekből a gépi tanulásra épülő technológiák sem hiányoztak. Az egyebek mellett Office 365, G-Suite, Teams, valamint Slack kompatibilis megoldásait jelenleg több mint ötezer ügyfél használja, és összesen több mint 2,5 millió postafiók oltalmazásában kapnak szerepet.
 
Az eddig 100 főt foglalkoztató Avanan technológiáit a Check Point integrálni fogja az Infinity architektúrájához, így azok egy komplex védelmi platform részévé válnak. A biztonsági cég azt akarja elérni, hogy a felvásárolt technológiák révén olyan lehetőségek váljanak elérhetővé, amelyek segítenek az e-mail alapú fenyegetettségek detektálásában és kiszűrésében, a levelekben lévő, kártékony weboldalakra mutató hivatkozások által jelentett kockázatok csökkentésében, valamint az adathalászat visszaszorításában is. A Check Point mérése szerint az új technológiák bevonásával 30 százalékkal válhat megbízhatóbbá a fenyegetést jelentő e-mailek szűrése.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal fejlesztői öt biztonsági réstől számoltak be.

  2. 4

    A Microsoft elérhetővé tette a Windows szeptemberi hibajavításait.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Milliárdnyi kibertámadás fenyegeti a rendszereket

Az ESET legújabb zsarolóvírus riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be.

​Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája.

hirdetés
Közösség