Kritikus hibát rejt az egyik WordPress bővítmény

​A WorPress weboldalak üzemeltetőinek ismét résen kell lenniük egy súlyos sebezhetőség miatt.
 

A WPScan szakemberei egy súlyos sérülékenységre hívták fel a figyelmet az egyik népszerű WordPress bővítmény kapcsán. A sebezhetőséget a WP Fastest Cache nevű kiegészítőben sikerült kimutatni. Ezt a bővítményt eddig több mint egymillió alkalommal töltötték le, vagyis a biztonsági rés széles körű károkozásokhoz vezethet. A legfrissebb információk szerint még jelenleg is több mint 600 ezer weboldal kiszolgáltatott, mivel még nem kapták meg az időközben elérhetővé vált frissítést.
 
A WP Fastest Cache sérülékenysége SQL injection típusú támadásokat segíthet elő. Ahogy arról a Biztonságportál Premiumon már beszámoltunk, a sebezhetőséget a WpFastestCacheCreateCache osztályhoz tartozó is_user_admin függvény tartalmazza, amely nem ellenőrzi megfelelően a cookie-kból kiolvasott $username változó értékét. Ennek következtében jogosulatlan hozzáférés valósulhat meg a célba vett WordPress weboldal adatbázisához, amely akár manipulálhatóvá, kompromittálhatóvá is válhat.
 
A sérülékenységet a WP Fastest Cache fejlesztői az 1.2.2-es verzió kiadásával orvosolták. Minden ennél korábbi verzió sebezhetőnek tekintendő.
 
A WPScan jelezte, hogy november 27-én nyilvánosságra fogja hozni a szóban forgó biztonsági rés kihasználására alkalmas exploitot, így már csak ezért sem érdemes halogatni a frissítést.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség