Közösen konferenciázik a Facebook és a Google

A Facebook és a Google közösen szervez egy biztonsági konferenciát, amelyre a legeredményesebb hibavadászokat várják.
 

A sebezhetőségek feltárására és etikus módon történő jelzésére kialakított hibavadász programok évek óta sikeresen működnek. E kezdeményezésekben többek között a Faceboook és a Google is élenjárónak számít.
 
A két vállalat úgy határozott, hogy közösen próbálják tovább lendíteni a hibavadászat szekerét, elsőként az ázsiai régióban. Ennek megfelelően egy olyan biztonsági konferenciát szerveznek, amelynek célja, hogy a hibavadászok közösségét még inkább összekovácsolja, és a sérülékenységek feltárásába újonc szakembereket vonjon be.
 
A konferenciára meghívásos alapon lehet majd regisztrálni. Leginkább ázsiai szakembereket hív meg a két vállalat, de azért a világ más pontjairól is érkeznek majd olyan biztonsági kutatók, akik az elmúlt években kritikus sebezhetőségeket mutattak ki a Facebook, illetve a Google rendszereiben.
 
Mivel a rendezvénynek az is a célja, hogy új szakemberekkel ismertesse meg a hibavadászatban rejlő lehetőségeket, ezért nemcsak a rutinos rókák vehetnek majd részt az eseményen. A Facebook és a Google úgy határozott, hogy egy CTF (Capture the Flag competition) versenyt rendez február 20-án, és az első 20 helyezett automatikusan részt vehet az ázsiai konferencián. Sőt számukra az utazási és szállás költséget is állja a két vállalat.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Oracle 15 biztonsági hibát szüntetett meg a virtualizációs alkalmazásaiban.

  2. 4

    Az Oracle fontos hibajavításokat tett elérhetővé az E-Business Suite-hoz.

  3. 1

    A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1