Közösen konferenciázik a Facebook és a Google

A Facebook és a Google közösen szervez egy biztonsági konferenciát, amelyre a legeredményesebb hibavadászokat várják.
 

A sebezhetőségek feltárására és etikus módon történő jelzésére kialakított hibavadász programok évek óta sikeresen működnek. E kezdeményezésekben többek között a Faceboook és a Google is élenjárónak számít.
 
A két vállalat úgy határozott, hogy közösen próbálják tovább lendíteni a hibavadászat szekerét, elsőként az ázsiai régióban. Ennek megfelelően egy olyan biztonsági konferenciát szerveznek, amelynek célja, hogy a hibavadászok közösségét még inkább összekovácsolja, és a sérülékenységek feltárásába újonc szakembereket vonjon be.
 
A konferenciára meghívásos alapon lehet majd regisztrálni. Leginkább ázsiai szakembereket hív meg a két vállalat, de azért a világ más pontjairól is érkeznek majd olyan biztonsági kutatók, akik az elmúlt években kritikus sebezhetőségeket mutattak ki a Facebook, illetve a Google rendszereiben.
 
Mivel a rendezvénynek az is a célja, hogy új szakemberekkel ismertesse meg a hibavadászatban rejlő lehetőségeket, ezért nemcsak a rutinos rókák vehetnek majd részt az eseményen. A Facebook és a Google úgy határozott, hogy egy CTF (Capture the Flag competition) versenyt rendez február 20-án, és az első 20 helyezett automatikusan részt vehet az ázsiai konferencián. Sőt számukra az utazási és szállás költséget is állja a két vállalat.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1