Közösen konferenciázik a Facebook és a Google

A Facebook és a Google közösen szervez egy biztonsági konferenciát, amelyre a legeredményesebb hibavadászokat várják.
 
hirdetés

A sebezhetőségek feltárására és etikus módon történő jelzésére kialakított hibavadász programok évek óta sikeresen működnek. E kezdeményezésekben többek között a Faceboook és a Google is élenjárónak számít.
 
A két vállalat úgy határozott, hogy közösen próbálják tovább lendíteni a hibavadászat szekerét, elsőként az ázsiai régióban. Ennek megfelelően egy olyan biztonsági konferenciát szerveznek, amelynek célja, hogy a hibavadászok közösségét még inkább összekovácsolja, és a sérülékenységek feltárásába újonc szakembereket vonjon be.
 
A konferenciára meghívásos alapon lehet majd regisztrálni. Leginkább ázsiai szakembereket hív meg a két vállalat, de azért a világ más pontjairól is érkeznek majd olyan biztonsági kutatók, akik az elmúlt években kritikus sebezhetőségeket mutattak ki a Facebook, illetve a Google rendszereiben.
 
Mivel a rendezvénynek az is a célja, hogy új szakemberekkel ismertesse meg a hibavadászatban rejlő lehetőségeket, ezért nemcsak a rutinos rókák vehetnek majd részt az eseményen. A Facebook és a Google úgy határozott, hogy egy CTF (Capture the Flag competition) versenyt rendez február 20-án, és az első 20 helyezett automatikusan részt vehet az ázsiai konferencián. Sőt számukra az utazási és szállás költséget is állja a két vállalat.
Vélemények
 
  1. 4

    A Trend Micro fontos hibajavításokat tett elérhetővé a Password Manager alkalmazásához.

  2. 3

    A Visual Studio egy biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

Biztonsági céget vásárolt a McAfee

​A McAfee bejelentette, hogy felvásárolja a NanoSec biztonsági vállalatot.

hirdetés
Közösség
1