Közeleg a ​20. Hacktivity NOW+NEXT fesztivál

A 20. évfordulóját ünneplő HACKTIVITY, a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2023. október 5-6-án újra várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban. (x)
 

2023-ban huszadik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és sokszor mélyen technikai formában.
 
A tavalyi évhez hasonlóan a konferencia két külön tematizált napra lett bontva. Az első nap, az úgynevezett HACKTIVITY NOW a jól megszokott Hacktivity konferencia lesz, főleg szoftverspecifikus, aktuális kiberbiztonsági előadásokkal és workshopokkal. A HACKTIVITY NEXT elnevezésű második napon viszont olyan, eddig kevéssé érintett jövőbemutató témák kerülnek fókuszba, mint az autóipari biztonság, az IoT- és a beágyazott rendszerek sebezhetőségei.
 
Az idei HACKTIVITY-re 20 országból érkezik 40 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett olyan aktuális IT-security témákról értekezzenek, mint a Bitcoin blokkláncának sebezhetősége, a mesterséges intelligencia biztonsági kockázatai, az ipari távfelügyeleti rendszerek sérülékenysége, az elektromos rollerek feltörése, a kvantum kriptográfia jövője vagy például az elektromos autótöltők biztonsága.
 
A komoly szakmai programok mellett a humor is szerepet kap majd, hetedik alkalommal tér ugyanis vissza a Hacktivity színpadára a korábbi években is zajos sikert arató, Comedy Hacker-ként ismertté vált előadó, Tobias Schrödel vadonatúj, izgalmas előadásával. A prezentációkon túl 2 órás, átfogó workshop-ok is várják a látogatókat tíz különböző témában.
 
A HACKTIVITY2023 NOW+NEXT hibrid formában kerül lebonyolításra, ami azt jelenti, hogy a jegyvásárlók el tudnak látogatni a rendezvény helyszínére, a MOM Kulturális Központba, ahol a hagyományos konferencia-élményben lehet részük. A szervezők természetesen minden szükséges óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legnagyobb biztonságban érezhessék magukat. Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen, online is követhetik az előadásokat, a HACKTIVITY hivatalos chat szobájában pedig kérdezhetnek az előadóktól, de beszélgethetnek egymással is.
 
A korábbi évekhez hasonlóan a HACKTIVITY konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest, a HackerSpace Szeged és a SecurITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces "lightning" előadások is színesítik majd a terem programját. Ismét lesz SpeedHacking, ahol két csapat közönség előtt mérkőzhet meg egymással izgalmas CTF feladatokat legyűrve, a nyertes pedig a CUJO.AI felajánlásából egy PlayStation 5 játékkonzollal lesz gazdagabb.
 
A fentieken túl a HACKTIVITY támogatói és partnerei is izgalmas programokkal, játékokkal és kihívásokkal készülnek, bővebb információért érdemes feliratkozni a konferencia hírlevelére és követni a közösségi médiában közzétett híreket.
 
A szervezők továbbra is fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek értelmében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1,5 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@hacktivity.com e-mail címen lehet.
 
A HACKTIVITY nem csak a magas színvonalú előadások miatt jelentős esemény az IT-biztonság iránt érdeklődők számára, hanem azért is, mert a rendezvényen évről évre képviselteti magát a szakma krémje, ez pedig remek lehetőséget biztosít a jelenlévőknek kapcsolatépítésre, eszmecserére, de akár álláskeresésre is.
 
Jegyvásárlás és további információ a #HACKTIVITY2023 NOW+NEXT-ről a https://hacktivity.com weboldalon.
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség