Könnyebb lesz jelszót módosítani a Chrome böngészővel

​A Google Chrome következő kiadása egy újabb biztonsági funkcióval gyarapszik. Ezúttal a jelszómódosítások válnak egy kicsit egyszerűbbé.
 

Az Apple 2018 óta támogatja a weboldalak esetében az úgynevezett /.well-known/change-password lehetőséget. Ennek segítségével a weboldalak fejlesztői tájékoztatást adhatnak arról, hogy melyik webcímen keresztül lehet elérni a jelszómódosításra szolgáló weboldalt. Így szükség esetén rögtön odairányítható a felhasználó. Persze ahhoz, hogy mindez jól működjön egyrészt a webfejlesztőknek is gondolniuk kell erre a lehetőségre, másrészt a webböngészőknek és egyéb alkalmazásoknak is támogatniuk kell a funkciót. A Google Chrome minderre a 86-os verziótól kezdődően lesz képes.
 
A Chrome fejlesztői szerint a webböngésző kompromittált fiókokra figyelmeztető összetevője fog kibővülni a /.well-known/change-password által biztosított lehetőségekkel. Amikor a szoftver azt érzékeli, hogy a felhasználó fiókja biztonsági incidens áldozata lett, akkor erre figyelmeztet, és egyúttal egy jelszóváltoztatásra módot adó nyomógombot is megjelenít. Amennyiben az adott weboldalhoz elérhető a megfelelő change-password, akkor annak alapján a Chrome rögtön a jelszómódosítást lehetővé tevő weblapra vezeti a felhasználót. Ellenkező esetben az érintett weboldal nyitóképernyője jelenik meg.
 
Noha az újítás nem számít óriási horderejűnek, azért a jövőben némileg hozzájárulhat ahhoz, hogy a kompromittált fiókok esetében egyszerűbben lehessen jelszót módosítani.
Vélemények
 
  1. 4

    A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

  2. 4

    A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség