Ismét játékosok adataira pályáznak az adathalászok

​A Kaspersky több mint 200 olyan hamis weboldalt fülelt le, amelyeket a PUBG Mobile fiókok ellopására hegyeztek ki a csalók.
 

A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják. A PUBG Mobile éppen most kezdte meg új szezonját a szintén népszerű Metro Exodus nevű játékból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel. Sajnos azonban ebben a csalók is remek lehetőségeket látnak.
 
A Kaspersky nem kevesebb, mint 260 olyan adathalász oldalt azonosított, amelyek felkínálják a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit. A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak egyszerűen el kellett küldeniük a játékhoz tartozó felhasználói fiókjukat Twitter vagy Facebook profiljukon keresztül. Miután a belépés sikertelen, a felhasználókat további információk megadására kérik, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. Ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokhoz tartozó információkat gyűjtik be, hanem más személyes adatokat is.
 

"A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az oldalak, amiket azonosítottunk olyan meggyőző módon voltak megtervezve a dizájnt és a felületet illetően, hogy nagyon ismerősnek tűnhettek a játékosok számára"

- mondta Tatjana Serbakova, a Kaspersky biztonsági szakértője.
 
A károk megelőzése érdekében a biztonsági cég a következőket javasolja:
 • Ne vegyen részt semmilyen sorsoláson, amit nem a játék hivatalos oldalán talál!
 • Mindig ellenőrizze az információkat hivatalos forrásokból!
 • Használjon olyan megbízható biztonsági megoldást, amely megakadályozza az adathalász oldalak letöltését!
Vélemények
 
 1. 4

  A Python egy súlyos sérülékenységet tartalmaz.

 2. 3

  A Moodle kapcsán öt biztonsági hibára derült fény.

 3. 2

  ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség