Ipari IoT-ben erősít a Microsoft

​A Microsoft felvásárolta a CyberX vállalatot annak érdekében, hogy az ipari környezetekbe mind inkább kiterjeszthetővé tegye az Azure alapú technológiáit.
 

Az ipari környezetekben egyre fontosabb szerephez jutnak a különféle IoT (Internet of Things) technológiák. Ugyanakkor ezen eszközök elszaporodása azt is eredményezi, hogy a felügyelet és a biztonság egyre nehezebben tartható kézben. Márpedig egy gyártó cég esetén komoly kockázatot jelent, ha a termelés alapvető részét képező rendszerösszetevők nem megfelelően védettek a különféle fenyegetettségek ellen. A problémát - illetve nyilván az ebben rejlő lehetőségeket - a Microsoft is érzékeli, ezért az Azure felhős szolgáltatásait is igyekszik olyan módon alakítani, hogy azok az ipari vállalatok számára is mind szélesebb körben váljanak használhatóvá. A cég legutóbbi lépése is ez irányba mutat, hiszen bejelentette, hogy felvásárolta a CyberX nevű vállalatot.
 
A CyberX-et 2013-ban alapították azzal a céllal, hogy eszközmenedzsmentet, hálózati szegmentációt biztosító, kockázat és sérülékenység menedzsment, valamint fenyegetettségkezelő és -felderítő rendszerek fejlesztésével foglalkozzon. Azóta a cég rendszeresen mutatott be új technológiákat. Legutóbb éppen az elmúlt hetekben lépett színre, amikor jelezte, hogy elkészült a Microsoft Azure Security Center for IoT integrációval.
 
A Microsoft úgy látta, hogy a CyberX technológiáinak bekebelezésével felgyorsíthatja az Azure azon fejlesztéseit, amelyek kifejezetten az OT (Operational Technology) és az IIoT (industrial IoT) megoldások biztonságának növelését, valamint felügyeletének egyszerűsítését szolgálják. A vállalat azt reméli, hogy az akvizícióval két nehéz kihívásra is képes lesz reagálni. Egyrészt növelheti az ipari rendszerekben alkalmazott IoT-eszközök működésének áltáhatóságát, másrészt védelmet biztosíthat ezen berendezések számára.
 
A CyberX két alapítója (Omer Schneider, Nir Giller) a Microsoft kötelékében folytatja tevékenységét, csakúgy mint a CyberX fejlesztői. A felvásárlás pénzügyi hátteréről a két vállalat nem kívánt részleteket elárulni. (Az izraeli Globes úgy értesült, hogy a tranzakció 165 millió dollár fejében valósult meg.)
Vélemények
 
  1. 3

    A PuTTY alkalmazás egy biztonsági hibától vált meg.

  2. 3

    A Samba közepes veszélyességű sérülékenységek miatt kapott frissítést.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség