Ingyenes védelmi szoftverek kórházak számára

A Kaspersky ingyenesen elérhetővé teszi a legfontosabb végpontbiztonsági termékeit az egészségügyi szervezetek számára.
 

A hat hónapon át ingyenesen elérhető B2B termékek sorába a következők tartoznak: 
 • Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus
 • Kaspersky Security for Microsoft Office 365
 • Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced 
 • Kaspersky Hybrid Cloud Security. 

A vállalat úgy látja, hogy az egészségügyi szervezetek számára kiemelten fontos a működés folytonosságának biztosítása és az adatvédelem. Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor az egészségügyi intézményekre óriási nyomás nehezedik. Fontos, hogy a kórházak és az egészségügyi intézmények biztosítani tudják az eszközeik, berendezéseik stabil működését, és azt, hogy az adatok folyamatosan elérhetők legyenek az egészségügyi dolgozók számára - ám eközben a betegek kulcsfontosságú adatainak védelméről is gondoskodniuk kell.  

A Kaspersky azt is ajánlja, hogy az egészségügyi szervezetek kövessék a kiberbiztonsági gyakorlatokat, és a lehető leghamarabb vezessék be az alábbi intézkedéseket:
 • Itt az ideje ellenőrizni a kórház védelmi megoldásait, gondoskodni arról, hogy naprakészek legyenek, megfelelően legyenek konfigurálva, és hogy minden dolgozó eszközét lefedjék. Használjanak tűzfalat és egyéb hálózatbiztonsági megoldásokat, hogy az interneten át érkező fenyegetések ellen is biztosítsák a védelmet. Az alkalmazott biztonsági megoldásnak a zsarolóvírusok ellen is védenie kell, mivel ezek a kártékony programok az egészségügyi szervezeteket érő gyakori fenyegetések közé tartoznak.
 • Gondoskodni kell az összes specifikus egészségügyi berendezés, például a lélegeztetőgépek megfelelő konfigurálásáról és a szoftvereik frissítéséről. Ha valószínűsíthető, hogy az ilyen berendezések száma gyorsan nőni fog, akkor dolgozzanak ki külön eljárást az új berendezések gyors telepítésére és konfigurálására. 
 • Egyes kórházak kénytelenek sürgősen új munkatársakat felvenni, ami azt jelenti, hogy nő a végpontok száma, és ehhez a növekedéshez az új munkatársak személyes eszközei is hozzájárulnak. Ennek következtében komplexebbé válik az IT-eszközök felügyelete és ellenőrizhetősége, ezért az IT osztálynak különös figyelmet kell fordítania ezen új eszközök védelmére is. 
Vélemények
 
 1. 4

  A McAfee Network Security Manager egy biztonsági hibát tartalmaz.

 2. 3

  Az Apache Guacamole fejlesztői két biztonsági résről számoltak be.

 3. 1

  A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség