Ingyenes szolgáltatással rukkolt elő a NordVPN

​A NordVPN az egyik hálózati és biztonsági szolgáltatását mindenki számára ingyenesen tette elérhetővé.
 

Az utóbbi években a VPN-szolgáltatások mind fontosabb szerepet kezdtek betölteni, és egyre szélesebb körben váltak használttá. Ez pedig együtt járt azzal, hogy a VPN-szolgáltatók piacán minden korábbinál komolyabb verseny alakult ki. A rivalizálás egyik hozadéka az lett, hogy e szolgáltatók mind több funkcióval kezdték kiegészíteni a portfóliójukat, hogy az előfizetéses modellben működő megoldásaikat ezzel is vonzóbbá tegyék.
 
A VPN-piac egyik legismertebb szereplője, a NordVPN is folyamatosan fejleszti a megoldásait. Tavaly júniusban jelentette be az úgynevezett Meshnet funkciót, amelynek alapvető célja, hogy a felhasználó különböző eszközei között biztonságos hálózati kapcsolat váljon kialakíthatóvá VPN-szerver nélkül is. A funkciót eddig csak a vállalat előfizetői használhatták, mígnem a cég a napokban úgy döntött, hogy a Meshnetet mindenki számára, teljesen ingyenesen teszi elérhetővé. Ezzel pedig minden bizonnyal jelentősen szélesebb körben fog elterjedni a megoldás, mint eddig.
 
A Meshnet számos esetben tehet jó szolgálatot a biztonságos hálózati kommunikáció révén. Ezek közé tartozik például az, amikor a felhasználó utazás során akarja elérni az otthoni számítógépét, és arról úgy netezni, mintha otthon ülne a monitor előtt. Ekkor ugyanis a Meshnet segítségével egyszerűen és biztonságosan kapcsolódhat az otthoni PC-jéhez, amelyen keresztül elérheti az internetet.
 
A Meshnet olyankor is jól jöhet, amikor nincs kialakított VPN-szerver, de a távoli asztali szolgáltatást (amit korántsem célszerű védtelenül kiengedni az internet felé) el kell érni. Ilyenkor a Meshnet biztosítja a védett csatornát a felhasználó eszközei, számítógépei között úgy, hogy a legtöbb esetben még tűzfalbeállításokra, portnyitásokra sincs szükség.
 
A NordVPN azt ígéri, hogy az ingyenesség az esetben nem jelenti azt, hogy a felhasználók tevékenységét monitorozza, vagy reklámokat jelenít meg. A szolgáltatás ingyenességét azzal magyarázta, hogy annak kiterjesztéséhez nincs szükség jelentős infrastrukturális fejlesztésre, mivel a világszerte 57 országban működő több mint 5000 szerverének terhelését és erőforrásfelhasználását ez érdemben nem befolyásolja.
 
A NordVPN egyúttal azt is jelezte, hogy a linuxos kliensét továbbra is nyílt forráskódúként kezeli egyebek mellett az átláthatóság biztosítása érdekében.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség