Incidensreagálási szolgáltatást indított a Sophos

Elérhetővé vált a Sophos incidenskezelő szolgáltatása, a Sophos Rapid Response.
 

A Sophos Rapid Response incidenskezelőkből, fenyegetéskutatókból és fenyegetettség elemző szakemberekből álló csapatot biztosít a szervezetek számára. Célja, hogy semlegesítse a zsarolóvírusokat és a különféle hálózati támadásokat. Az incidensreagálás támogatásával pedig igyekszik elérni, hogy az általában igencsak időigényes incidenskezelési folyamatokat le lehessen rövidíteni, ezáltal a normális munkamenet minél gyorsabban a megszokott kerékvágásba állhasson vissza egy támadást követően.
 
"Ez az év sajnos igazi aranyláz volt a digitális bűnözők számára a pusztító zsarolóvírusokat tekintve. Ehhez foghatót még nem tapasztalt a IT-biztonsági iparág. A Sophos Rapid Response tudomására jutott támadások közel 85 százaléka zsarolóvírusra épült" - nyilatkozta Peter Mackenzie, a Sophos incidenskezelő szakembere.
 
A Sophos szerint a készen hozzáférhető ártalmas eszközök lehetővé teszik a támadók számára, hogy egy hétnyi munkával több pénzhez jussanak, mint amennyit a legtöbb ember egész élete alatt megkeres. A bűnözők gyakorta alaposan megtervezik a támadásaikat. Észrevétlenül hatolnak be a hálózatokba és végül zsarolóvírust telepítenek. Ezt gyakran az éjszakai órákban teszik, amikor nem figyel senki.
 
A Sophos Rapid Response a Sophos Managed Threat Response (MTR) részét képezi.
Vélemények
 
  1. 3

    A Jupyter Notebook egy közepes veszélyességű hibát tartalmaz.

  2. 4

    A Drupal két veszélyes sebezhetőségtől vált meg.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Nem csitulnak az e-mailes támadások

A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.

Valamelyest csökkent a koronavírushoz köthető kibertámadások száma, de a Távoli Asztali Protokoll kapcsolatai továbbra is sebezhetők

A zsarolóvírusok történetében először vizsgáltak egy támadást emberölésként, miután meghalt egy megtámadott kórház betege

hirdetés
Közösség