Incidens történt a tejipari óriásnál

​Egy újabb incidens mutatott rá arra, hogy nincs olyan iparág, amelyet ne veszélyeztetnék a kibertámadások.
 

Az Agropur Észak-Amerika egyik legnagyobb tejipari szövetsége. Éves szinten 6,7 milliárd liter tej feldolgozását végzi, amit megközelítőleg háromezer farmról gyűjt be. 7500 alkalmazottal végzi a tejtermékek, sajtok, vajak, kérem stb. gyártását. Az 5,7 milliárd dolláros éves bevétellel rendelkező szervezet sem kerülte el a kiberbűnözők figyelmét.
 
Az Agropur hivatalosan is elismerte, hogy egy biztonsági incidens történt az informatikai rendszerét illetően. Az eddigi vizsgálatok szerint a problémát egy nem megfelelően kezelt fájlmegosztás okozta, vagyis illetéktelenek hozzáférhettek egy interneten keresztül is elérhető, de amúgy bizalmas adatokat tároló mappához.
 
A szervezet egyelőre nem közölte, hogy a célkeresztbe került megosztás mögött milyen típusú adatokat tartalmazó állományok voltak megtalálhatók. Mindössze annyit jelzett, hogy az incidens nem érintette az ületmenetfolytonosság szempontjátból kritikus rendszereit, és ilyen módon nem okozott fennakadást a mindennapi működésében. Amikor kiderült a probléma, akkor az illetékes szakemberek megtették a szükséges intézkedéseket, hogy elejét vegyék a további károkozásoknak.
 
Az Agropur jelenleg hatóságok és külső biztonsági szakértők bevonásával vizsgálja az incidens körülményeit. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a kiszivárgott adatokkal visszaélések történtek volna.
 
 1. 4

  Elérhetővé váltak a MySQL legújabb biztonsági frissítéseit.

 2. 4

  A Java frissítésével ezúttal hét biztonsági rés foltozható be.

 3. 3

  Telepíthetők az Oracle Database Server legújabb biztonsági frissítései.

 4. 4

  A VirtualBox virtualizációs alkalmazás három biztonsági hibát tartalmaz.

 5. 5

  A Cisco egy kritikus veszélyességű sebezhetőséget szüntetett meg az SSM-ben.

 6. 3

  Az IBM Security SOAR esetében egy biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

 7. 3

  A Palo Alto Networks egy hibajavítást adott ki a PAN-OS-hez.

 8. 4

  Az NVIDIA egyes grafikus drivereiben egy veszélyes hibára derült fény.

 9. 3

  A Webminhez több biztonsági frissítés vált letölthetővé.

 10. 3

  A Wireshark egy nemrég feltárt sebezhetőség miatt kapott frissítést.

Partnerhírek
Mesterséges intelligencia és deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

​A kiberbűnözők piszkos játéka

A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai a sport szerelmesei voltak.

hirdetés
Közösség