Így dolgoznak a hibavadászok

A HackerOne érdekes adatokat tett közzé az etikus hackerek tevékenyéségéről. Tavaly nagyon sokat kerestek a fehérkalaposok.
 

A HackerOne az egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő platformja a hibavadász programoknak. A célja, hogy olyan felületet biztosítson az etikus hackerek és a biztonsági kutatók számára, amelynek révén a sebezhetőségeket minél korábban lehet feltárni, miközben a sérülékenységek felfedezői elismerésben részesülhetnek.
 
A HackerOne tavaly összesen 40 millió dollárral jutalmazta a hibavadászokat. Hét fehérkalapos hacker kapott 1-1 millió dollárt, tizenhárman 500 ezer dollárt, míg 146-an 100 ezer dollárral lettek gazdagabbak. A többieknek pedig ez alatti összegekkel gyarapodott a bankszámlájuk.
 
2019-ben összesen 150 ezer érvényes hibabejelentés érkezett a HackerOne-on keresztül, miközben 1700 hibavadász programba lehetett becsatlakozni. 2019 végéig több mint 600 ezren regisztráltak a szolgáltatásra, és vállalati, illetve kormányzati programokban egyaránt részt lehetett venni. A díjazottak legnagyobb hányada amerikai volt, majd az indiaiak, az oroszok, a kínaiak, a németek és a kanadaiak jelezték a legtöbb sérülékenységet.
 
A HackerOne felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben nem a pénzért, hanem sokkal inkább a karrierjükhöz felhasználható elismerésért vesznek részt hibavadászatokban. 84 százalékuk saját maga próbálja elsajátítani a hackerkedéshez szükséges tudást, leginkább online tartalmak segítségével.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség