Így dolgoznak a hibavadászok

A HackerOne érdekes adatokat tett közzé az etikus hackerek tevékenyéségéről. Tavaly nagyon sokat kerestek a fehérkalaposok.
 

A HackerOne az egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő platformja a hibavadász programoknak. A célja, hogy olyan felületet biztosítson az etikus hackerek és a biztonsági kutatók számára, amelynek révén a sebezhetőségeket minél korábban lehet feltárni, miközben a sérülékenységek felfedezői elismerésben részesülhetnek.
 
A HackerOne tavaly összesen 40 millió dollárral jutalmazta a hibavadászokat. Hét fehérkalapos hacker kapott 1-1 millió dollárt, tizenhárman 500 ezer dollárt, míg 146-an 100 ezer dollárral lettek gazdagabbak. A többieknek pedig ez alatti összegekkel gyarapodott a bankszámlájuk.
 
2019-ben összesen 150 ezer érvényes hibabejelentés érkezett a HackerOne-on keresztül, miközben 1700 hibavadász programba lehetett becsatlakozni. 2019 végéig több mint 600 ezren regisztráltak a szolgáltatásra, és vállalati, illetve kormányzati programokban egyaránt részt lehetett venni. A díjazottak legnagyobb hányada amerikai volt, majd az indiaiak, az oroszok, a kínaiak, a németek és a kanadaiak jelezték a legtöbb sérülékenységet.
 
A HackerOne felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben nem a pénzért, hanem sokkal inkább a karrierjükhöz felhasználható elismerésért vesznek részt hibavadászatokban. 84 százalékuk saját maga próbálja elsajátítani a hackerkedéshez szükséges tudást, leginkább online tartalmak segítségével.
Vélemények
 
  1. 3

    A PHP kapcsán egy közepes veszélyességű sebezhetőségre derült fény.

  2. 2

    Az OpenSSH fejlesztői biztonsági hibajavítást tettek elérhetővé.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1