Hűsítő frissítések érkeztek a Microsofttól

​A Microsoft letölthetővé tette a júliusi hibajavításait, amelyek között kritikus besorolásúak is feltűnnek.
 
hirdetés
A Microsoft menetrendszerűen adta ki a júliusi biztonsági frissítéseket. Az érintett termékek, szoftverek körét illetően nem született meglepetés, hiszen a hibajavító keddek leggyakoribb szereplői jutottak hozzá újabb frissítésekhez. Mind az egyéni felhasználóknak, mind a vállalati IT-üzemeltetőknek lesz teendőjük. Az utóbbiak számára a szokásos frissítési műveletek mellett az Exchange Server foltozására is oda kell figyelniük.
 
A vállalat közleménye szerint a júliusi hibajavító kedden a Windows mellett az Internet Explorer és az Edge böngésző került középpontba. Azonban az Office és a .Net keretrendszer sem maradt le az érintett megoldások listájáról. Végül pedig a Flash Playerről sem szabad megfeledkezni, amely szintén megvált néhány biztonsági hibától.
 
A Microsoft ezúttal is hangsúlyozta, hogy a Windows 10 korábbi, 1507-es verziója már nem kap frissítést. Ez alól csak a Windows 10 Enterprise 2015 LTSB, illetve a Windows 10 IoT Enterprise 2015 LTSB kiadások jelentenek kivételt. Vagyis attól, hogy egy számítógépen a Windows 10 fut, még nem biztos, hogy biztonsági szempontból minden igényt kielégít, mivel az alverziók is számítanak a frissítések tekintetében.
 
A legújabb Windows 10 kiadás (1703) használata egyebek mellett azért is előnyös lehet, mert az már támogatja az úgynevezett delta frissítéseket, amik révén gyorsabb foltozgatásra van lehetőség kevesebb letöltés mellett.
 
A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel közepes veszélyességű hibája jogosulatlan rendszerhozzáférést tehet lehetővé.

  2. 1

    A ChaoPZ trójai elsősorban rendszerinformációkat lop, de azért a jelszavak sem kerülik el a figyelmét.

  3. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1