Hátsó kapuzik a Heriplor trójai

​A Heriplor trójai egy hátsó kapuval veszélyezteti az általa megfertőzött rendszereket.
 
hirdetés
A Heriplor trójai egy meglehetősen egyszerű felépítésű kártékony program. A feladata, hogy jogosulatlan távoli hozzáférést biztosítson a fertőzött számítógépekhez. Ennek érdekében egy hátsó kaput létesít, és a vezérlőszerveréről fogadja a végrehajtandó utasításokat. Minden kommunikációt a 443-as porton keresztül valósít meg.
 
A Heriplor fontos jellemzője, hogy a Windows átmeneti fájlok tárolására szolgáló könyvtárba másolja be magát megtévesztő fájlnevekkel. Ezek első ránézésre azt sugallják, hogy ebbe a mappába például a Firefox vagy a Thunderbird alkalmazások állományai kerültek. A valóságban azonban ezek a fájlok a PC épségét veszélyeztetik.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A támogatással rendelkező Windows operációs rendszerekben javítható a WPA/WPA2 sebezhetőség.

  2. 4

    Az ArubaOS fejlesztői elkészítették a WPA/WPA2 kapcsán felmerült sebezhetőségek javításait.

  3. 4

    A Juniper több terméke esetében is befoltozta a WPA/WPA2-vel összefüggő sérülékenységeket.

 
Partnerhírek
Európai kiberbiztonsági hónap

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) által immár 5. alkalommal szervezett októberi kampány célja a kiberfenyegetések részletes bemutatása és a biztonságtudatosság növelése.

Gyorsan változnak az adathalász weboldalak

Változtattak támadási technikájukon az adathalász hackerek: ahelyett, hogy egy adott weboldalra tereljék a felhasználókat, pár óránként változtatják a webcímeket, hogy ne lehessen letiltani őket.

hirdetés
Közösség
1