Hátsó kapuzik a Heriplor trójai

​A Heriplor trójai egy hátsó kapuval veszélyezteti az általa megfertőzött rendszereket.
 
hirdetés
A Heriplor trójai egy meglehetősen egyszerű felépítésű kártékony program. A feladata, hogy jogosulatlan távoli hozzáférést biztosítson a fertőzött számítógépekhez. Ennek érdekében egy hátsó kaput létesít, és a vezérlőszerveréről fogadja a végrehajtandó utasításokat. Minden kommunikációt a 443-as porton keresztül valósít meg.
 
A Heriplor fontos jellemzője, hogy a Windows átmeneti fájlok tárolására szolgáló könyvtárba másolja be magát megtévesztő fájlnevekkel. Ezek első ránézésre azt sugallják, hogy ebbe a mappába például a Firefox vagy a Thunderbird alkalmazások állományai kerültek. A valóságban azonban ezek a fájlok a PC épségét veszélyeztetik.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM WebSphere Application Server újabb frissítése egy adatszivárgásra módot adó biztonsági rést foltoz be.

  2. 3

    A Cacti esetében egy XSS-alapú károkozásokra lehetőséget adó hibára derült fény.

  3. 1

    A Shadowpad trójai rendszerinformációk kiszivárogtatásával, illetve kártékony kódok terjesztésével segíti a kiberbűnözőket.

hirdetés
Partnerhírek
Adatokat gyűjt az ingyenes Disney mobiljáték

Aggódó szülők egy csoportja pert indított a Disney ellen az Amerikai Egyesült Államokban: a vád, hogy 43 ingyenes mobilos játékuk titokban adatot gyűjt a gyermekekről.

Ne gépelj az internetes megbeszélések alatt!

Az online értekezletek alatt sokan nem teszik le egyéb munkájukat, hanem tovább folytatják az e-mailek és dokumentumok gépelését, ami biztonsági kockázatot is rejt.

hirdetés
Közösség
1