Hátsó kapun keresztül lopja az adatokat a Buhtrap trójai

​A Buhtrap trójai egyrészt adatokat lop a fertőzött számítógépekről, másrészt kiszolgáltatottá teszi a PC-ket a támadásokkal szemben.
 

A Buhtrap trójai kettős céllal fertőzi a számítógépeket. Első lépésként adatokat kezd összegyűjteni. Elsősorban rendszerinformációk, rendszerparaméterek iránt mutat fokozott érdeklődést, de képernyőképek lementésével személyes és egyéb bizalmas információkhoz is hozzájuthat.
 
A károkozó második lépésként egy hátsó kaput épít ki a rendszereken, és egy vezérlőszerverről válik irányíthatóvá. A trójai távolról billentyűleütések figyelésére, fájlok letöltésére és futtatására utasítható.
 
A Buhtrap elsősorban más kártékony programok részeként, vagy azok közreműködésével kerülhet fel a számítógépekre, amelyeken nem hoz létre új állományokat, így fájlszinten nem egyszerű a detektálása. A károkozó jelenlegi variánsa az elindulását követően addig fut, amíg a felhasználó újra nem indítja a számítógépet.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az IBM egy közepes veszélyességű hibát javított a WebSphere Application Server kapcsán.

  2. 3

    A Cisco ASA kapcsán egy biztonsági hiba látott napvilágot.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség