Hasznos biztonsági beállítások TikTokhoz

​Miközben a TikTok nagy népszerűségnek örvend, aközben célszerű vetni egy pillantást az adatvédelmi lehetőségeire is, hiszen sok fejtörést lehet ezek segítségével megelőzni.
 

Annak ellenére, hogy világszerte népszerű, sok embernek és kormánynak vannak kiberbiztonsági aggályai a TikTokkal kapcsolatban. Az indiai kormány be is tiltotta a közösségi média platformot 2020. júniusában 58 más kínai telefonos appal együtt, mivel véleménye szerint az alkalmazás nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. Az Egyesült Államok pedig vizsgálatot indított a TikTok kapcsán még 2019-ben, és a hadseregében megtiltotta a használatát az állami tulajdonú készülékeken.
 
Az aggályok ellenére eddig senki nem szolgáltatott szilárd bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a TikTok bárkitől is "lopott" volna információkat. Mindazonáltal bármely platformot is használjuk - a TikTokot, a Facebookot, a Twittert stb. - mindig abból a legjobb kiindulni, hogy a megosztott adataink örökre a neten maradnak.
 
A Sophos biztonsági szakértői néhány jó tanáccsal szolgáltak a TikTok biztonságos használatához.
 
Privát fiókok
 
A TikTok fiók priváttá tétele lényegében azt jelenti, hogy jóvá kell hagyni a tulajdonosának azt, ha valaki követni szeretné. Ezzel biztosítható, hogy csak a barátok férjenek hozzá a megosztott tartalmakhoz, videókhoz. Ezt az adatvédelmi beállításokban gyorsan és könnyen lehet szabályozni a "Privát fiók" opcióval.
 
Nem kell mindenkinek mindent látnia
 
Alapértelmezetten a TikTok megosztja a tartalmakat úgy, hogy ismeretlenek oldalán szerepelteti azokat. Ha meg akarja akadályozni, hogy idegenek láthassák a videóit, akkor fontos kikapcsolni a "Fiókod ajánlása másoknak" opciót.
 
Nem engedélyezett interakciók!
 
A TikTok felhasználók többféle műveletet hajthatnak végre mások által közzétett tartalmak kapcsán: megnézhetik, illetve letölthetik azokat, vagy üzenetet küldhetnek és "duettezhetnek".
Ezek az interakciók alapértelmezetten engedélyezve vannak, azonban van rá lehetőség, hogy csak az "Ismerősök"-re való beállítással kizárólag a barátok hajthassanak végre interakciós műveleteket. Az interakciók letiltásával blokkolhatók a kommentek, a duettek és a reakció.
 
Csak módjával!
 
Felmérések szerint egy átlagos TikTok felhasználó 52 percet tölt el a rövid videók között tallózva minden egyes nap. Azonban van lehetőség ennek korlátozására a "Digitális jólét" funkciók segítségével, ahol képernyő időgazdálkodással be lehet állítani, hogy egy nap mennyi időt lehet eltölteni a TikTok app használatával. Ehhez egy kód is megadható, így azt a gyerekek nem tudják kikapcsolni.
 
Korlátozott mód kicsiknek
 
Ez egy fontos beállítás minden olyan szülő számára, akinek a gyermeke használja a TikTokot. A "korlátozott mód" megakadályozza, hogy életkoruknak nem megfelelő tartalom jelenjen meg a kicsik számára. Habár nem százszázalékos pontosságú, azért viszonylag jól működik, így megéri használni.
 
Családi biztonság
 
Ez szintén egy fontos beállítás, amellyel egy fiókhoz hozzárendelhető egy "Szülő" felhasználó, ami távoli hozzáférést nyújt a gyermek TikTok fiókjához. Ennek köszönhetően a szülő beállíthatja az előbbiekben említett képernyő időgazdálkodási funkciókat, az üzenetküldési szabályokat és a korlátozott módot.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség