Hamis biztonságérzet táplálja a DDoS-támadásokat

​Sok vállalat gondolja úgy, hogy őket nem fogja szolgáltatásmegtagadási támadás érni. Ezért a védekezés is háttérbe szorul.
 

A DDoS-támadások növekvő száma és intenzitása ellenére sok vállalat gondolja azt, hogy őket nem érheti ilyen incidens. Ezért aztán több mint a negyedük nem is használ DDoS-védelmi technológiákat. Sajnos ennek a hozzáállásnak nem sok realitása van. Az elmúlt év kibertámadásainak 44 százalékát DDoS támadásként azonosították a Kaspersky Lab szakértői. (Ez az arány 2016-ban még csak 25 százalék volt.) Vagyis a szolgáltatásmegtagadással járó incidensek a vállalkozások mindennapjaira egyre erősebb befolyást gyakorolnak, ami a védekezés fontosságára is rávilágít.
 
Nemcsak a célzott támadásra kell felkészülni. A vállalkozások majdnem negyede úgy látja, hogy DDoS támadás mögött általában egy versenytárs áll. További 24 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy ilyenkor inkább egy másik támadás elrejtése a cél, és a DDoS ostrom csupán figyelemelterelést szolgál. Ugyan ennyien vannak azon a véleményen, hogy a szolgáltatásmegtagadások kifejezetten az üzleti és termelési folyamatok megakasztását szolgálják.
 

"A vállalkozások nagy része továbbra sem fordít kellő figyelmet a kibercsapdákra, köztük a DDoS támadásokra sem, mivel úgy vélik, ők nem lehetnek áldozatok. Az elmúlt évek tapasztalatai azonban mást mutatnak. Az azonosított támadások azt jelzik, hogy egyetlen szervezet sem érezheti biztonságban magát hatékony védelem hiányában"

- mondta Alexey Kiselev, a Kaspersky Lab anti-DDoS részlegének projektmenedzsere.
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1