Hamis biztonságérzet táplálja a DDoS-támadásokat

​Sok vállalat gondolja úgy, hogy őket nem fogja szolgáltatásmegtagadási támadás érni. Ezért a védekezés is háttérbe szorul.
 
hirdetés

A DDoS-támadások növekvő száma és intenzitása ellenére sok vállalat gondolja azt, hogy őket nem érheti ilyen incidens. Ezért aztán több mint a negyedük nem is használ DDoS-védelmi technológiákat. Sajnos ennek a hozzáállásnak nem sok realitása van. Az elmúlt év kibertámadásainak 44 százalékát DDoS támadásként azonosították a Kaspersky Lab szakértői. (Ez az arány 2016-ban még csak 25 százalék volt.) Vagyis a szolgáltatásmegtagadással járó incidensek a vállalkozások mindennapjaira egyre erősebb befolyást gyakorolnak, ami a védekezés fontosságára is rávilágít.
 
Nemcsak a célzott támadásra kell felkészülni. A vállalkozások majdnem negyede úgy látja, hogy DDoS támadás mögött általában egy versenytárs áll. További 24 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy ilyenkor inkább egy másik támadás elrejtése a cél, és a DDoS ostrom csupán figyelemelterelést szolgál. Ugyan ennyien vannak azon a véleményen, hogy a szolgáltatásmegtagadások kifejezetten az üzleti és termelési folyamatok megakasztását szolgálják.
 

"A vállalkozások nagy része továbbra sem fordít kellő figyelmet a kibercsapdákra, köztük a DDoS támadásokra sem, mivel úgy vélik, ők nem lehetnek áldozatok. Az elmúlt évek tapasztalatai azonban mást mutatnak. Az azonosított támadások azt jelzik, hogy egyetlen szervezet sem érezheti biztonságban magát hatékony védelem hiányában"

- mondta Alexey Kiselev, a Kaspersky Lab anti-DDoS részlegének projektmenedzsere.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel legutóbb feltárt sebezhetőségére elérhetővé vált a megfelelő hibajavítás.

  2. 4

    Az Apache SpamAssassin két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

​Ötvenezer nyomtatót hackeltek meg egy YouTube sztár kedvéért

A YouTube elsőbbségért folyó virtuális harc nemrég rémisztő hackertámadásban öltött testet: az egyik kiberbűnöző 50 ezer nyomtatót használt arra, hogy kedvenc sztárjának szerezzen plusz feliratkozókat.

hirdetés
Közösség
1