Hálózaton terjed a Windows gyilkos trójai

Egy Olydestroy trójaival fertőzött számítógép addig marad működőképes, amíg a felhasználó újra nem indítja a Windows-t.
 

Az Olydestroy trójai első ránézésre egy kémprogramnak tűnhet. A károkozó ugyanis hálózati megosztásokhoz gyűjt hitelesítő adatokat, majd a webböngészőkből menti ki a felhasználóneveket és a jelszavakat. Azonban jó hír, hogy az információkat nem szivárogtatja ki. Ellenben felhasználja azokat a hálózaton keresztül történő terjedéséhez. 

Miközben a trójai a terjedésével foglalatoskodik, aközben nekilát a valódi károkozásnak is. Ennek első lépéseként törli a Windows által készített árnyékmásolatokat, hogy az esetleges rendszerhelyreállítást megnehezítse. Majd egyesével elkezdi letiltani a Windows különféle szolgáltatásait. Ennek következtében a Windows a következő újraindítás alkalmával már nem fog tudni betöltődni, illetve rendeltetésszerűen működni.

Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1