Hálózaton terjed a Windows gyilkos trójai

Egy Olydestroy trójaival fertőzött számítógép addig marad működőképes, amíg a felhasználó újra nem indítja a Windows-t.
 
hirdetés

Az Olydestroy trójai első ránézésre egy kémprogramnak tűnhet. A károkozó ugyanis hálózati megosztásokhoz gyűjt hitelesítő adatokat, majd a webböngészőkből menti ki a felhasználóneveket és a jelszavakat. Azonban jó hír, hogy az információkat nem szivárogtatja ki. Ellenben felhasználja azokat a hálózaton keresztül történő terjedéséhez. 

Miközben a trójai a terjedésével foglalatoskodik, aközben nekilát a valódi károkozásnak is. Ennek első lépéseként törli a Windows által készített árnyékmásolatokat, hogy az esetleges rendszerhelyreállítást megnehezítse. Majd egyesével elkezdi letiltani a Windows különféle szolgáltatásait. Ennek következtében a Windows a következő újraindítás alkalmával már nem fog tudni betöltődni, illetve rendeltetésszerűen működni.

Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel legutóbb feltárt sebezhetőségére elérhetővé vált a megfelelő hibajavítás.

  2. 4

    Az Apache SpamAssassin két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

​Ötvenezer nyomtatót hackeltek meg egy YouTube sztár kedvéért

A YouTube elsőbbségért folyó virtuális harc nemrég rémisztő hackertámadásban öltött testet: az egyik kiberbűnöző 50 ezer nyomtatót használt arra, hogy kedvenc sztárjának szerezzen plusz feliratkozókat.

hirdetés
Közösség
1