Hálózaton terjed a Windows gyilkos trójai

Egy Olydestroy trójaival fertőzött számítógép addig marad működőképes, amíg a felhasználó újra nem indítja a Windows-t.
 
hirdetés
Az Olydestroy trójai első ránézésre egy kémprogramnak tűnhet. A károkozó ugyanis hálózati megosztásokhoz gyűjt hitelesítő adatokat, majd a webböngészőkből menti ki a felhasználóneveket és a jelszavakat. Azonban jó hír, hogy az információkat nem szivárogtatja ki. Ellenben felhasználja azokat a hálózaton keresztül történő terjedéséhez. 

Miközben a trójai a terjedésével foglalatoskodik, aközben nekilát a valódi károkozásnak is. Ennek első lépéseként törli a Windows által készített árnyékmásolatokat, hogy az esetleges rendszerhelyreállítást megnehezítse. Majd egyesével elkezdi letiltani a Windows különféle szolgáltatásait. Ennek következtében a Windows a következő újraindítás alkalmával már nem fog tudni betöltődni, illetve rendeltetésszerűen működni.

Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán egy közepes veszélyességű sérülékenységre derült fény.

  2. 3

    Az Apache Commons egy biztonsági frissítéssel gyarapodott.

  3. 1

    Az Udpos trójai bank- és hitelkártya adatokat szivárogtat ki a fertőzött rendszerekről, POS terminálokról.

 
Partnerhírek
Robotot fertőzött a zsarolóvírus

Eddig a zsarolóvírusok a PC és az androidos telefonok felhasználóinak okoztak fejfájást, de a jövőben a fém-szoftver robotok is lehetnek a kártevők célpontjai. A kutatók interneten keresztül fertőztek meg egy robotot.

Továbbra is fertőznek a rejtett kriptovaluta bányász kártevők

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

hirdetés
Közösség
1