Hálózaton terjed a Windows gyilkos trójai

Egy Olydestroy trójaival fertőzött számítógép addig marad működőképes, amíg a felhasználó újra nem indítja a Windows-t.
 

Az Olydestroy trójai első ránézésre egy kémprogramnak tűnhet. A károkozó ugyanis hálózati megosztásokhoz gyűjt hitelesítő adatokat, majd a webböngészőkből menti ki a felhasználóneveket és a jelszavakat. Azonban jó hír, hogy az információkat nem szivárogtatja ki. Ellenben felhasználja azokat a hálózaton keresztül történő terjedéséhez. 

Miközben a trójai a terjedésével foglalatoskodik, aközben nekilát a valódi károkozásnak is. Ennek első lépéseként törli a Windows által készített árnyékmásolatokat, hogy az esetleges rendszerhelyreállítást megnehezítse. Majd egyesével elkezdi letiltani a Windows különféle szolgáltatásait. Ennek következtében a Windows a következő újraindítás alkalmával már nem fog tudni betöltődni, illetve rendeltetésszerűen működni.

Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager több olyan hibát tartalmaz, amelyek XSS-alapú támadásokat tehetnek lehetővé.

  2. 3

    Az Apache HTTPD biztonsági hibája szolgáltatásmegtagadási támadásokat segíthet elő.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1