Gyülekezőt fújt a felhőknek a Dell

A Dell EMC folytatja az adatvédelmi eszközök, a Data Domain és az Integrated Data Protection Appliance megújítását. A cél a különféle felhős platformok közötti átláthatóság és felügyelet megteremtése.
 

Az IDC szerint a vállalatok 92 százaléka használ felhős technológiákat, 64 százalékuk pedig több szolgáltatóval is kapcsolatban áll a cloud computing kapcsán. Több különböző felhős környezet használata esetén számos vállalat számára nagy kihívást jelent az adatvédelem és a megfelelőség biztosítása. A kutatás eredményei szerint a többfelhős rendszerek támogatása a legnagyobb adatvédelmi hiányosság az informatikai átalakulásban. Ezért a Dell olyan irányba mozdult el, amelynek révén lehetőség nyílik a különféle felhős platformok adatvédelmi és adatbiztonsági szempontból történő egységes kezelésére.
 
Gyülekeznek a felhők
 
Az új, Data Domain OS 6.2 és az IDPA 2.3 szoftverek mostantól a Google Cloud Platformot és az Alibaba Cloudot is támogatják, természetesen az eddig is kompatibilis Amazon AWS, Microsoft Azure stb. platformokkal karöltve. A Cloud Tier új Free-space Estimator Toolja pedig segít a tárhelyek felügyeletében, valamint a helyi és felhős tárhelyköltségek csökkentésében.
 
A Dell EMC jelezte, hogy az AWS GovClouddal, az Azure Government Clouddal és a Google Cloud Platformmal bővítette a helyi és nyilvános felhőkben a szoftver alapú adatvédelmet biztosító Data Domain Virtual Edition (DD VE) kompatibilitási listáját.
 
Mindezek mellett a Native Cloud Disaster Recovery mostantól az IDPA-termékcsalád minden tagjánál elérhető. Az ügyfeleknek nem kell egy másodlagos vészhelyreállítási webhely létrehozása és fenntartásának költségei miatt aggódniuk. Incidens esetén egyszerűen hajthatnak végre feladatátvételt (átterhelést) a nyilvános felhőre, majd a probléma megoldása után visszaállíthatják az eredeti állapotot.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1