Grafikusok gépeire fáj a foguk a csalóknak

​Az illegális kriptobányászatot folytató kiberbűnözők olyan számítógépeket állítottak célkeresztbe, amelyek komolyabb grafikus teljesítménnyel rendelkeznek.
 

A kriptobányászat erőforrásigénye miatt a kiberbűnözők már korábban is gyakorta nagyobb teljesítményű számítógépeket igyekeztek megfertőzni. Így sokszor szerverek is áldozatul estek az akcióiknak. Ugyanakkor jól ismert tény, hogy a kirptobányászat során az az igazán hatékony és ideális, ha minél nagyobb a grafikus (GPU) kapacitás. Így aztán nem meglepő, hogy bűnözők egy csoportja olyan rendszerekre kezdett fókuszálni, amelyek feltételezhetően komolyabb GPU-erőforrásokat vonultatnak fel. Ezeket a támadásaikat pedig olyan módon próbálják célozni, hogy grafikai munkákkal és videószerkesztéssel foglalkozó felhasználók érdeklődését keltik fel.
 
A Cisco Talos kutatói által leleplezett alvilági kampány során az elkövetők olyan alkalmazásokat reklámoznak, mint például az Adobe Illustrator, az Autodesk 3ds Max vagy a SketchUp Pro. Amennyiben a felhasználó ezek valamelyikét letölti a csalók oldalairól, illetve szervereiről (abban a hitben, hogy eredeti szoftverekhez jut), akkor valójában manipulált telepítőket juttat fel a saját számítógépére.

 
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség