Google: áttekinthetőbbé válnak a biztonsági események

A Google egy hasznos eszközzel bővítette ki a G Suite megoldását. Mostantól könnyebb áttekinteni a biztonságot érintő eseményeket.
 
hirdetés

A felhő alapú szolgáltatások és rendszerek rohamosan fejődnek, aminek egyenes következménye, hogy mind összetettebbé és komplexebbé válnak. Mindez pedig megfelelő eszközök nélkül igencsak megnehezítheti az üzemeltetők dolgát. Még rosszabb, hogy nehezebbé válik a biztonsági események nyomon követése, ami adott esetben a különféle incidensek detektálását vagy az azokra történő reagálást is időigénesebbé teszi.

A Google a G Suite adminisztrátorok számára mostantól egy olyan újabb eszközt biztosít, ami kifejezetten az értesítések, riasztások egy felületen történő, a korábbiaknál átláthatóbb megjelenítését teszi lehetővé. A jelenleg még béta verzióban létező, úgynevezett Alert Center mind a domain, mind a felhasználói szintű eseményekről képes tájékoztatást nyújtani, és adott esetben azonnali beavatkozásra ad módot. 

A riasztások kezelésére szolgáló új központi felület alapvetően három modulból nyeri az információkat. Egyrészt az adathalászat és kéretlen levelek ellen védő (antispam) rendszerekből. Másrészt információkat nyújt a Google Operations eseményekről, azaz a Google által vizsgált G Suite biztonsági problémákról, incidensekről. Harmadrészt pedig az MDM (mobile device management) riasztásokkal is elboldogul. 

Lesznek változások az MDM terén

A Google szeptember 19-től némileg változtat az MDM-mel kapcsolatos megközelítésein. Ezek közül a leglátványosabb, hogy amikor a felhasználó egy új vagy gyári beállításokra visszaállított készüléket első alkalommal illeszt céges Google fiókhoz, akkor az Android meg fogja kérdezni, hogy biztosan nem magán fiókkal szeretne-e regisztrálni. Ha a cégest választja, akkor a készülék (aktív MDM esetén) kötelezően vállalati tulajdonba kerül a biztonsági szabályokat illetően. 

Ugyancsak szeptember 19-től az MDM policy engedékenyebbé válik a Google Playen található alkalmazások telepítésével összefüggésben, de természetesen a jövőben is lesz lehetőség fehérlisták összeállítására, amivel szigorú alkalmazáskontroll valósítható meg. 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1