Google: áttekinthetőbbé válnak a biztonsági események

A Google egy hasznos eszközzel bővítette ki a G Suite megoldását. Mostantól könnyebb áttekinteni a biztonságot érintő eseményeket.
 

A felhő alapú szolgáltatások és rendszerek rohamosan fejődnek, aminek egyenes következménye, hogy mind összetettebbé és komplexebbé válnak. Mindez pedig megfelelő eszközök nélkül igencsak megnehezítheti az üzemeltetők dolgát. Még rosszabb, hogy nehezebbé válik a biztonsági események nyomon követése, ami adott esetben a különféle incidensek detektálását vagy az azokra történő reagálást is időigénesebbé teszi.

A Google a G Suite adminisztrátorok számára mostantól egy olyan újabb eszközt biztosít, ami kifejezetten az értesítések, riasztások egy felületen történő, a korábbiaknál átláthatóbb megjelenítését teszi lehetővé. A jelenleg még béta verzióban létező, úgynevezett Alert Center mind a domain, mind a felhasználói szintű eseményekről képes tájékoztatást nyújtani, és adott esetben azonnali beavatkozásra ad módot. 

A riasztások kezelésére szolgáló új központi felület alapvetően három modulból nyeri az információkat. Egyrészt az adathalászat és kéretlen levelek ellen védő (antispam) rendszerekből. Másrészt információkat nyújt a Google Operations eseményekről, azaz a Google által vizsgált G Suite biztonsági problémákról, incidensekről. Harmadrészt pedig az MDM (mobile device management) riasztásokkal is elboldogul. 

Lesznek változások az MDM terén

A Google szeptember 19-től némileg változtat az MDM-mel kapcsolatos megközelítésein. Ezek közül a leglátványosabb, hogy amikor a felhasználó egy új vagy gyári beállításokra visszaállított készüléket első alkalommal illeszt céges Google fiókhoz, akkor az Android meg fogja kérdezni, hogy biztosan nem magán fiókkal szeretne-e regisztrálni. Ha a cégest választja, akkor a készülék (aktív MDM esetén) kötelezően vállalati tulajdonba kerül a biztonsági szabályokat illetően. 

Ugyancsak szeptember 19-től az MDM policy engedékenyebbé válik a Google Playen található alkalmazások telepítésével összefüggésben, de természetesen a jövőben is lesz lehetőség fehérlisták összeállítására, amivel szigorú alkalmazáskontroll valósítható meg. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1