Gépi tanulásra összpontosít a Check Point

A Check Point felvásárolta az izraeli ForceNock Security vállalatot, amivel a gépi tanuláson alapuló védelmi technológiáit kívánja megerősíteni.
 

A ForceNock olyan webes alkalmazás és API biztonsági technológiát fejlesztett ki, mely gépi tanulásra épülő eljárásokat, valamint viselkedés és "hírnév" alapú biztonsági motorokat alkalmaz. A tervek szerint a Check Point a ForceNock technológiáját az Infinity architektúrájába integrálja.
 
"A különböző platformok - felhő, hálózat, mobil, végpont és IoT - növekvő száma teljes körű, ugyanakkor egyszerűen telepíthető és könnyen használható biztonsági technológiák alkalmazását követeli meg" - mondta Dorit Dor, a Check Point szakembere. Véleménye szerint a ForceNock technológiájának illesztése az Infinityhez erősíteni fogja a gépi tanuláson alapuló védelmi képességeket.
 
A ForceNock érdekessége, hogy egy igen fiatal cégről van szó. 2017-ben alapították Tel- Avivban. A szabadalmaztatás alatt álló, biztonsági technológiájának célja, hogy a gépi tanulás vívmányait olyan módon használja fel, hogy a biztonsági csapatok számára egyszerűbbé tegye a konfigurációk, a szabályzatok, valamint a házirendek menedzselését.
 
A technológiában rejlő lehetőségeket az is jól mutatja, hogy a Check Point nagyon hamar lecsapott rá.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Oracle 15 biztonsági hibát szüntetett meg a virtualizációs alkalmazásaiban.

  2. 4

    Az Oracle fontos hibajavításokat tett elérhetővé az E-Business Suite-hoz.

  3. 1

    A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1