Furán bánik a tömörített fájlokkal az új Windows 10

​A Windows 10 őszi frissítésével már eddig is sok baj volt, de most még eggyel nőt a problémák száma.
 

A Windows 10 őszi (1809-es) verziója nem sikerült úgy, ahogy azt a felhasználók és a Microsoft szerették volna. A legnagobb probléma az volt, hogy a frissítés telepítésekor esetenként adatvesztés következhetett be, amit a felhasználók értékes dokumentumai bánhattak. Ugyan volt némi remény az állományok helyreállítására, a Microsoft érthető módon inkább úgy határozott, hogy felfüggeszti a frissítést addig, amíg megnyugtató módon nem javítja a hibát. A frissítés frissítése időközben elkészült, és folyik a tesztelés. Csakhogy a napokban egy újabb hibára derült fény.
 
Több felhasználó jelezte az interneten, hogy a 1809-es verzió telepítését követően a Windows beépített, tömörített fájlok kezelését végző összetevője néha furán működik, ami nemcsak bosszúságot, hanem egyéb problémákat is okozhat. A jelzések szerint ugyanis az operációs rendszer a ZIP-fájlok kicsomagolásakor, illetve az azokból történő fájlmásolások alkalmával nem minden esetben kérdezi meg, ha egy fájlt felül kell írnia. Ennek következtében, amikor a felhasználó egy tömörített fájlból kimásol egy vagy több állományt, és azokat olyan mappába helyezi, ahol azonos nevű fájlok már megtalálhatók, akkor a Windows azokat kérdés nélkül felülírja.
 
A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű, mivel vannak olyanok is, akik azt tapasztalták, hogy a Windows felülírás helyett olykor nemes egyszerűséggel semmit sem csinál. Ilyenkor a felhasználó azt gondolja, hogy minden rendben, csakhogy a régi állományai maradnak meg a célkönyvtárban.
 
Egyelőre nincs információ arról, hogy a jelenség mikor üti fel a fejét, ezért érdemes óvatosan bánni a ZIP-fájlokkal a legújabb Windows kiadás esetében.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Firefox 67-es kiadása számos biztonsági frissítéssel is szolgál.

  2. 4

    Az WebSphere Application Server egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
Az ingyenes videostreamek veszélyei

Javában tart az IIHF Jégkorong Világbajnokság Szlovákiában, és az NHL Stanley Cup rájátszásai is zajlanak.

​Adatainkkal fizetünk az ingyenes szolgáltatásokért

Az interneten burjánzó ingyenes alkalmazásokról, szolgáltatásokról sorra kiderül, hogy mégsem teljesen ingyenesek, ehelyett végső soron adatainkkal fizetünk értük.

hirdetés
Közösség
1