Furán bánik a tömörített fájlokkal az új Windows 10

​A Windows 10 őszi frissítésével már eddig is sok baj volt, de most még eggyel nőt a problémák száma.
 

A Windows 10 őszi (1809-es) verziója nem sikerült úgy, ahogy azt a felhasználók és a Microsoft szerették volna. A legnagobb probléma az volt, hogy a frissítés telepítésekor esetenként adatvesztés következhetett be, amit a felhasználók értékes dokumentumai bánhattak. Ugyan volt némi remény az állományok helyreállítására, a Microsoft érthető módon inkább úgy határozott, hogy felfüggeszti a frissítést addig, amíg megnyugtató módon nem javítja a hibát. A frissítés frissítése időközben elkészült, és folyik a tesztelés. Csakhogy a napokban egy újabb hibára derült fény.
 
Több felhasználó jelezte az interneten, hogy a 1809-es verzió telepítését követően a Windows beépített, tömörített fájlok kezelését végző összetevője néha furán működik, ami nemcsak bosszúságot, hanem egyéb problémákat is okozhat. A jelzések szerint ugyanis az operációs rendszer a ZIP-fájlok kicsomagolásakor, illetve az azokból történő fájlmásolások alkalmával nem minden esetben kérdezi meg, ha egy fájlt felül kell írnia. Ennek következtében, amikor a felhasználó egy tömörített fájlból kimásol egy vagy több állományt, és azokat olyan mappába helyezi, ahol azonos nevű fájlok már megtalálhatók, akkor a Windows azokat kérdés nélkül felülírja.
 
A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű, mivel vannak olyanok is, akik azt tapasztalták, hogy a Windows felülírás helyett olykor nemes egyszerűséggel semmit sem csinál. Ilyenkor a felhasználó azt gondolja, hogy minden rendben, csakhogy a régi állományai maradnak meg a célkönyvtárban.
 
Egyelőre nincs információ arról, hogy a jelenség mikor üti fel a fejét, ezért érdemes óvatosan bánni a ZIP-fájlokkal a legújabb Windows kiadás esetében.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1