Frissítésre szorul a Magento

​A Magento fejlesztői arra kértek minden érintettet, hogy mihamarabb frissítsék a webes alkalmazást, mivel a korábbi kiadásokat számos biztonsági hiba sújtja.
 
hirdetés
Elmondható, hogy mind a Magento Open Source, mind a Magento Commerce változatok fontos frissítésekkel gyarapodtak. Ezek között pedig jó néhány olyan is akad, amelyek különféle sérülékenységeket orvosolnak. A legveszélyesebb hiba 8,2-es értékelést kapott a 10-es CVSSv3 skála szerint, azaz a magas kockázatú hibák közé sorolandó. Ez a biztonsági rés arra ad lehetőséget, hogy egy amúgy kevés jogosultsággal rendelkező felhasználó új CMS oldalak létrehozásakor kártékony kódokat is elhelyezzen az adott weblapon. 

A fenti hiba mellett három, szintén magas kockázati besorolású sérülékenységnek is búcsút intettek a fejlesztők. Ezek jogosulatlan kódfuttatásra, illetve fájltörlésre is módot adhatnak. Az egyik sebezhetőség a témák kezelését érinti. 

A Magento közepes veszélyességű sérülékenységekről is hírt adott, egészen pontosan 28 darabról. Ezek a hibák jogosulatlan műveletvégrehajtás, adatszivárgás, XSS-típusú támadás és szolgáltatásmegtagadás (XSS) kockázatát hordozzák. Egyes esetekben például jogosulatlan hozzáférés történhet rendelési információkhoz.

A fejlesztők az alábbi kiadásokra történő frissítést javasolják:
Magento Open Source 1.9.3.6
Magento Commerce 1.14.3.6
Magento 2.0.16
Magento 2.1.9. 
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1