Frissítésre szorul a Magento

​A Magento fejlesztői arra kértek minden érintettet, hogy mihamarabb frissítsék a webes alkalmazást, mivel a korábbi kiadásokat számos biztonsági hiba sújtja.
 
hirdetés
Elmondható, hogy mind a Magento Open Source, mind a Magento Commerce változatok fontos frissítésekkel gyarapodtak. Ezek között pedig jó néhány olyan is akad, amelyek különféle sérülékenységeket orvosolnak. A legveszélyesebb hiba 8,2-es értékelést kapott a 10-es CVSSv3 skála szerint, azaz a magas kockázatú hibák közé sorolandó. Ez a biztonsági rés arra ad lehetőséget, hogy egy amúgy kevés jogosultsággal rendelkező felhasználó új CMS oldalak létrehozásakor kártékony kódokat is elhelyezzen az adott weblapon. 

A fenti hiba mellett három, szintén magas kockázati besorolású sérülékenységnek is búcsút intettek a fejlesztők. Ezek jogosulatlan kódfuttatásra, illetve fájltörlésre is módot adhatnak. Az egyik sebezhetőség a témák kezelését érinti. 

A Magento közepes veszélyességű sérülékenységekről is hírt adott, egészen pontosan 28 darabról. Ezek a hibák jogosulatlan műveletvégrehajtás, adatszivárgás, XSS-típusú támadás és szolgáltatásmegtagadás (XSS) kockázatát hordozzák. Egyes esetekben például jogosulatlan hozzáférés történhet rendelési információkhoz.

A fejlesztők az alábbi kiadásokra történő frissítést javasolják:
Magento Open Source 1.9.3.6
Magento Commerce 1.14.3.6
Magento 2.0.16
Magento 2.1.9. 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSL kapcsán két sérülékenységről hullt le a lepel.

  2. 3

    Az IBM Security Guardium biztonsági hibája a titkosítási szintek manipulálását teszi lehetővé.

  3. 4

    A Microsoft a Malware Protection Engine esetében egy veszélyes sérülékenységet orvosolt.

 
Partnerhírek
Egy repülőgépet is fel lehet törni?

Nem laboratóriumi körülmények között, távolról be lehet törni egy repülőgép hálózatába.

​A Google mindig tudja, hol vagy?

Akkor is gyűjti az androidos készülékek tulajdonosainak lokációs adatait a Google, amikor kikapcsolták a helyfüggő szolgáltatásokat – ezt az adatvédelmi szabályzatban nem jelezték.

hirdetés
Közösség
1