Fontos frissítést adott ki a Palo Alto

​A Palo Alto Networks egy veszélyes biztonsági résre hívta fel a figyelmet.
 

A Palo Alto Networks egy biztonsági tájékoztatót adott ki annak kapcsán, hogy egyes megoldásait egy magas veszélyességi kategóriába sorolt sérülékenység veszélyezteti. A biztonsági hiba révén a támadók elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokba vonhatják be az érintett rendszereket.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint a sérülékenység önmagában nem veszélyezteti az érintett eszközöket és rendszereket, ellenben a támadók számára komoly segítséget jelent. Ennek oka, hogy a biztonsági hiba kihasználásával az elkövetők a sérülékeny rendszer égisze alatt tudnak támadásokat indítani, ezzel elfedve valódi kilétüket. Mindez pedig a sebezhető eszközöket használó szervezetek számára igencsak sok kellemetlenséget okozhat.
 
A Palo Alto Networks hangsúlyozta, hogy a szóban forgó sebezhetőség nem jelent veszélyt a kezelt adatokra, illetve az eszközök integritására nézve. Emellett kizárólag akkor válhat kihasználhatóvá, ha az URL-szűrés konfigurációja megfelel bizonyos felételeknek.
 
A hiba magas veszélyességi besorolását leginkább az indokolja, hogy a sebezhetőség kihasználása jelenleg már aktívan zajlik az interneten, vagyis a kiberbűnözők felfedezték az abban rejlő lehetőségeket.
 
A biztonsági cég már elkészítette a hiba javításához szükséges patch-eket, amiket mielőbb célszerű telepíteni az érintett, PAN-OS-t futtató megoldásokra.
Vélemények
 
  1. 4

    A Sophos Firewall egy súlyos sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 4

    A Nessus Network Monitor számos biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A kiberbűnözők kedvelt célpontjai a böngészőkben

A webböngészők a digitális világ kapui. Olyan eszközök, melyekkel naponta órákat töltünk, és egyúttal értékes célpontot jelentenek a támadók számára is.

​Egyre több átverés jelenik meg az online piactereken

Egy közelmúltban készült felmérés résztvevőinek hatoda volt már csalás áldozata az Facebook Marketplace-en, a Facebook pedig nehezen tudja kiszűrni a csalókat.

hirdetés
Közösség